Διεθνή

Σε πανικό οι Γερμανοί πολίτες αγοράζουν σαν τρελοί «όπλα» για την αυτοάμυνα τους λόγω των μεταναστών

 

 

Το τελευταίο διάστημα οι γερμανικές αρχές διαπιστώνουν ότι οι γηγενείς πολίτες της χώρας, έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο «κυνήγι» για την απόκτηση «όπλων» παντός τύπου λόγω των μεταναστών.

Με γνώμονα την συνεχή αύξηση του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων των βιασμών γυναικών και κοριτσιών, σε συγκλονιστική κλίμακα, καθώς και τις σωματικές επιθέσεις με μαχαιρώματα εισβολές σε σπίτια, ληστείες και διαρρήξεις σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την χώρα, το γεγονός αυτό λαμβάνει εθνικές διαστάσεις, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Οι Γερμανικές αρχές, ωστόσο, προσπαθούν να «αλλοιώσουν» την πραγματικότητα σχετικά με το ξαφνικό ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτών στην αυτοάμυνα, τονίζοντας ότι αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μαζική μετανάστευση στη χώρα, παρά τις άφθονες ενδείξεις περί του αντιθέτου.

Η άνοδος των βίαιων εγκλημάτων που διαπράττονται από μετανάστες έχει επιβεβαιωθεί από μια διαρροή, μιας άκρως απόρρητης έκθεσης της γερμανικής αστυνομίας, η οποία αποκαλύπτει ότι περίπου 38.000 των αιτούντων ασύλου κατηγορούνται για διάπραξη εγκλημάτων στη χώρα το 2014.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το ποσοστό αυτό αποκωδικοποιείται σε πάνω από 100 εγκλήματα ημέρα, ενώ πολλά εγκλήματα δεν αναφέρονται καν στις γερμανικές αρχές.

«Όποιος ζητά τους λόγους για την αύξηση της αγοράς όπλων συναντά την σιωπή», γράφει η έγκυρη εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια εισροή άνω του ενός εκατομμυρίου λαθρομεταναστών από την Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή, με τους πολίτες να σπεύδουν μαζικά να εξοπλιστούν με κάθε είδους «όπλο».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι μια χώρα με τους πιο αυστηρούς νόμους σχετικά με την οπλοφορία και την οπλοχρησία στην Ευρώπη, παρόλα αυτά η ζήτηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη για τα μη θανατηφόρα όπλα αυτοάμυνας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται των σπρέι πιπεριού, πιστόλια αερίου, όπλα φωτοβολίδων, όπλα ηλεκτροσόκ και απωθητικά ζώων. Οι Γερμανοί πραγματοποιούν επίσης αιτήσεις για άδεια οπλοχρησίας όπλων σε αριθμούς ρεκόρ.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο και βίντεο σχετικά με αύξηση της πωλήσεως όπλων στην Γερμανία, το οποίο είχε τίτλο «Μαζικές αγορές όπλων λόγω της κρίσης των προσφύγων».

Από τον Αύγουστο του 2015 για παράδειγμα σε εθνικό επίπεδο, οι πωλήσεις των σπρέι πιπεριού έχουν εκτοξευθεί 600%, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Οι προμήθεια του συγκεκριμένου προϊόντος έχει εξαντληθεί σε πολλά μέρη της χώρας και επιπλέον τα αποθέματα δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2016.

«Οι κατασκευαστές και οι διανομείς λένε ότι η τεράστια εισροή αλλοδαπών κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει προφανώς τρομάξει πολλούς ανθρώπους» σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Επίσης υπάρχει τεράστια ζήτηση όχι μόνο για όπλα αυτοάμυνας, αλλά και για τα συστήματα συναγερμού στο σπίτι.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται σε όλη τη Γερμανία. Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Mitteldeutscher Rundfunk, οι πολίτες στη Σαξονία κάνουν ουρές σε μεγάλους αριθμούς στα καταστήματα όπλων.

Ο Wolfgang Mayer, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος όπλων στην πόλη Nördlingen, στην Βαυαρία, δήλωσε ότι υπάρχει εξήγηση για την αύξηση των αδειών οπλοκατοχής: «Νομίζω ότι με την εισροή των προσφύγων, την αύξηση των διαρρήξεων και τα πολλά περιστατικά με επιθέσεις, έχουν αναγκάσει τους συμπολίτες μας να απαιτούν μεγαλύτερη προστασία» .

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στην γερμανική κοινωνία ότι το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τους πολίτες του και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατεύσουν καλύτερα οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

«Από το καλοκαίρι, οι πωλήσεις του σπρέι πιπεριού έχουν αυξηθεί κατά 50%», δήλωσε ο Mayer, προσθέτοντας ότι οι αγοραστές είναι κυρίως γυναίκες, όλων των ηλικιών, από φοιτήτριες μέχρι γιαγιάδες.

Στο βόρειο γερμανικό κρατίδιο του Schleswig-Holstein, σχεδόν 10.000 άνθρωποι διαθέτουν πλέον άδεια οπλοφορίας, ένα «επίπεδο ρεκόρ όλων των εποχών», σύμφωνα με το περιφερειακό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Σαξονία, οι λιανοπωλητές αναφέρουν μια άνευ προηγουμένου άνθηση στις πωλήσεις του σπρέι πιπεριού, δακρυγόνων, πιστολιών αερίου, ακόμα και βαλλιστρών.

 

Στο Βερολίνο, ο αριθμός των ανθρώπων που κατέχουν άδεια για όπλο αυξήθηκε κατά 30% κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2015, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ ο αριθμός των ατόμων που κατέχουν την άδεια πυροβόλων όπλων αυξήθηκε κατά περίπου 50%, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη, μια νέα δημοσκόπηση, η οποία δείχνει ότι το 55% των Γερμανών είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 42% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 14 και 34 πιστεύουν ότι το μέλλον τους θα είναι ζοφερό. Την ίδια στιγμή, που το 64% των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω φοβούνται για το μέλλον τους.

 

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι τα τέσσερα πέμπτα (79%) του γερμανικού πληθυσμού πιστεύουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί το 2016 λόγω των οικονομικών βαρών που δημιουργούνται από την κρίση της μετανάστευσης.

 

Ενώ το 70% πιστεύει ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους το επόμενο έτος.

 

Η πιο προβλέψιμη διαπίστωση όλων όμως είναι ότι: το 87% των Γερμανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί τους θα υποστούν μείωση της δημόσιας στήριξης κατά την διάρκεια του 2016.

 

Αυτό σύμφωνα με αναλυτές σημαίνει ακυβερνησία και χάος στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης την Γερμανία.

 

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Ria Novosti: «Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ευρώπη θα «σαρωθεί» από «πολύχρωμες επαναστάσεις» τύπου Ουκρανίας, αναφέραμε τα σενάρια που αφορούν την αποσταθεροποίηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, από πολλά κέντρα γεωπολιτικών ερευνών. Η οικονομική και συνάμα η πολιτική κρίση που μαστίζει την ΕΕ, είναι κάτι παραπάνω από φανερή.

 

Οι ορδές των πεινασμένων και εξαθλιωμένων μεταναστών θα προκαλέσουν πάταγο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, με αποτέλεσμα την αστάθεια και το χάος.

 

Μήπως λέμε όμως, κάποιοι επιδιώκουν επί τούτου αυτήν την κατάσταση για να ιδρύσουν ένα υπερκράτος με το όνομα «Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης»;

 

 

 

 

Back to top button