Διεθνή

ΣΟΚ στα τουρκικά ΜΜΕ: Μας περικυκλώνουν οι Ρώσοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρύος ιδρώτας φαίνεται πως έχει λούσει την κυβέρνηση Ερντογάν, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κρούουν αδιάκοπα τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του Βλάντιμιρ Πούτιν.

rosiatourkiaΣυγκεκριμένα τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για “στρατηγική περικύκλωση” της Τουρκίας, από τις ρωσικές δυνάμεις, και όχι άδικα, αφού η Ρωσία πλέον έχει τον στρατιωτικό έλεγχο όλης της Μ. Ανατολής, ενώ παράλληλα οι εντάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες δείχνουν να κλιμακώνονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Ρωσία έχει προβεί στην εγκατάσταση του ισχυρότερου συστήματος αντιαεροπορικών πυραυλικών παγκοσμίως, γνωστών ως S-400, στην Κριμαία βόρεια της Τουρκίας, ενώ τα “διαμάντια” του ρωσικού ναυτικού καιροφυλακτούν στα νερά της Α. Μεσογείου και της Κασπίας.

Παράλληλα έχει διασφαλίσει την αεροπορική παρουσία του στην περιοχή, αφού έχει πρόσβαση σε αεροπορικές βάσεις σε Συρία, Αίγυπτο και Κύπρο.

Τέλος, το άγχος της Άγκυρας διόγκωσε η χθεσινή αναχαίτιση των τουρκικών F-16 από τα ρωσικά Su-34, όταν εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας, με τα ρωσικά μαχητικά να συνεχίζουν την καταδίωξη ακόμα και στο εσωτερικό του τουρκικού εναέριου χώρου.

 

rosantb

 

rosant

 

rvsel


 

voicenews.gr

 

Back to top button