Διεθνή

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ; Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το συριακό στρατό σε ώρα επίθεσης των ισλαμιστών! Νεκροί και τραυματίες

 

 

Στρατής Μαζίδης

 

Οι ΗΠΑ χτύπησαν στρατόπεδο του συριακού στρατού στο Deir Ezzor σκοτώνοντας 4 στρατιώτες και τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 άλλους, εκ των οποίων οι 6 σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του ιρανικού πρακτορείο fars. 

Λίγες ώρες αργότερα οι τζιχαντιστές της ISIL πραγματοποίησαν επίθεση στο στρατόπεδο.

Οι πηγές αναφέρουν ότι πολεμικό αεροπλάνο των ΗΠΑ έπληξε το στρατόπεδο της 137ης Ταξιαρχάις Πυροβολικού του συριακού στρατού στο νότιο μέρος του χωριού Ayyash.

Η 137η Ταξιαρχία του συριακού στρατού έχει την προστασία των αμάχων στο χωριό Ayyash από τους τζιχαντιστές της ISIL που προσπαθούν να εισέλθουν στην επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας Deir Ezzor από το βορρά με την αεροπορική επιδρομή να ενισχύει τις θέσεις των τρομοκρατών μέσα στο χωριό και τη γύρω περιοχή του πύργου μετάδοσης.

Οι πηγές αναφέρουν πως μετά το βομβαρδισμό η ISIL εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Ayyash 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Deir Ezzor.

Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί τoy έχουν αποκτήσει το πάνω χέρι στην ανατολική επαρχία Deir Ezzor τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα και από την ενίσχυση των πολιτοφυλακών σε έμψυχο υλικό απελευθερώνοντας εδάφη σε όλη την επαρχία και αποκρούοντας επιτυχώς όλες τις επιθέσεις της ISIL στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

freepen.gr

Back to top button