Διεθνή

Τουρκικός δικηγορικός σύλλογος μηνύει τη ΜΙΤ και την τουρκική αστυνομία για δουλεμπόριο – Φοβερές καταγγελίες

 

 

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός – Βαλκανιολόγος

Ο Bektas Sarkli, επικεφαλής του δικηγορικού συλλογού του Γκαζιαντέπ δήλωσε ότι ο σύλλογος υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον των τουρκικών αρχών μετά το ντοκυμαντέρ γερμανικού καναλιού σύμφωνα με το οποίο το ισλαμικό κράτος κάνει δουλεμπόριο σε τουρκικό έδαφος.

Συγκεκριμένα υπέβαλλε μήνυση στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις υπηρεσίας πληροφοριών μετά από κατηγορίες για δουλεμπόριο ανθρώπων, γυναικών και παιδιών Γιεζίντι .

Isis-turky-e1412976432581Ο Μahmut Togrul, βουλευτής του φιλοκουρδικού δημοκρατικού κόμματος των λαών από το Γκαζιαντέπ σχολίασε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσουν οι μαχητές της ISIS να περνούν ελεύθερα τα τουρκοσυριακά σύνορα ενώ ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές αρχές δεν βλέπουν πάντα τα μέλη του ισλαμικού κράτους ως τρομοκράτες!

Συγκεκριμένα είπε:

Κατά την διάρκεια των παρατηρήσεων μας εδώ, μοιραστήκαμε με το τουρκικό κοινό ότι το ισλαμικό κράτος κινείται ελεύθερα στο Γκαζιαντέπ και η πόλη έχει γίνει γραμμή ανεφοδισμού για τα μέλη της ISIS.

Υπάρχει παρουσία αλητών από όλα τα μέρη του κόσμου που είναι σε θέση να διασχίσουν τα σύνορα ενώ έχουν το θράσος ακόμα και να πούν στους Τούρκους στρατιώτες ότι θέλουν να ενταχθούν στην ISIS! Αυτό σημαίνει ότι έχουν εδώ εκατοντάδες επαφές! Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα μας στις αρχές για την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα. Υποσυνείδητα οι αρχές εξακολουθούν να μην θεωρούν την ISIS ως τρομοκρατικό οργανισμό και τα μέλη της ως τρομοκράτες! 

Στη συνεργασία της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος έχei αναφερθεί και ιρακινός βουλευτής, πρώην μέλη της οργάνωσης, δυτικοί αξιωματούχοι αλλά η Τουρκία συνεχίζει να επιβραβεύεται.

 

 

 

 

 

 

 

freepen.gr

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: