Κύπρος

Χάρης Γεωργιάδης: και διζωνική και μνημόνιο!!!….

Λευκωσία: Μια μορφή μνημονιακού προγράμματος βλέπει ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και για την μετά τη λύση εποχή, καθώς όπως σημειώνει σε συνέντευξη του στο Φιλελεύθερο, παρότι δεν επιδιώκουμε την επίλυση του κυπριακού για λόγους οικονομικούς, “οι οικονομικές παράμετροι είναι εξαιρετικά σημαντικές” και γι΄ αυτό πρέπει να τηρηθούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Georgiadis011Ο υπουργός Οικονομικών, που εκλήθη να απαντήσει ποιες πτυχές μιας ενδεχόμενης λύσης τον προβληματίζουν και που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τις θυσίες των Ελληνοκυπρίων των τελευταίων χρόνων, σημειώνει ότι οι προοπτικές για ανάπτυξη μέσα από τη λύση είναι τεράστιες, αλλά ιεραρχούνται σημαντικές προϋποθέσεις, που πρέπει να τηρηθούν ιεραρχικά:

Πρώτον, την απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία που πρέπει να διασφαλιστεί μέσα από το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα. Ούτε οι πολιτείες, ούτε και η Ομοσπονδία θα πρέπει να δικαιούνται να καταθέτουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που θα διευρύνουν το δημόσιο χρέος.

Δεύτερο, την αξιόπιστη ρύθμιση και εποπτεία του τραπεζικού συστήματος σε όλη την επικράτεια. Το τραπεζικό σύστημα που σήμερα λειτουργεί στην κατεχόμενη περιοχή πρέπει να τεθεί κάτω από τους κοινούς κανόνες και την ενιαία εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», τονίζει ο Υπουργός.

 

 

philenews.com

Back to top button