Διεθνή

Οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους έχασαν το 90% των υποδομών πετρελαίου που είχαν καταλάβει

 

 

Η Τρομοκρατική ομάδα “Ισλαμικό κράτος» έχει  χάσει περίπου Το 90 τοις εκατό της πετρελαϊκής υποδομής, που είχε καταλάβει  στο Ιράκ και στη Συρία. Αυτή την δήλωση, όπως αναφέρθηκε από Tass, έκανε  ο εκπρόσωπος διοίκησης της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών,  συνταγματάρχης Steve Warren.


Νωρίτερα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι δήλωσε την  υιοθέτηση  ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με μια πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία, και με την παροχή περισσότερων ευκαιριών για τον συντονισμό των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την καταπολέμηση των μαχητών του Ισλαμικού κράτους.

Ο Αμερικανός υφυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αποδείξει την Συριακή αντιπολίτευση ότι η καταπολέμηση της «ισλαμικού κράτους” δεν είναι το  “υποκατάστατο στήριξης” του  καθεστώτος  του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο Κέρι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μεταβίβαση της εξουσίας από τον Άσαντ  στην  την κυβέρνηση  εθνικής ενότητας μπορεί να πάρει ένα με δύο μήνες.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε την  Ειδική Λειτουργία  στην  Συρία στις  30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, τις  θέσεις των μαχητών τους Ισλαμικού κράτους  χτυπά ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο  οποίος  ενεργεί χωρίς τη συγκατάθεση της επίσημης Δαμασκού.

Back to top button