Ελλάδα

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG: οποιαδήποτε χώρα θα είχε διαλυθεί με τα μνημόνια της Ελλάδας

 

 

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Η κρίση, ο ρόλος του ΔΝΤ και οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σχολιάζονταν χθες στον γερμανικό Τύπο, ενώ ξεχώρισε σχόλιο της Süddeutsche Zeitung, που απευθύνει έκκληση για πιο επιεική μεταχείριση της Ελλάδας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Αυτές τις μέρες η Ελλάδα θα είχε αρκετούς λόγους να απελπίζεται με την κατάσταση της Ε.Ε.

Καθώς στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι η λύση της προσφυγικής κρίσης βρίσκεται στην Τουρκία, αλλά όχι στις ακτές της, η Ε.Ε. υπόσχεται στην υποψήφια προς ένταξη Τουρκία οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ ή ακόμα και κατάργηση της βίζας.

Αντιθέτως, η Ελλάδα, που υποφέρει από την κρίση, βρίσκεται ενώπιον αποκλεισμού από το Σένγκεν, γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

“Είναι περίεργο το πώς συμπεριφέρεται η Ε.Ε. σε ένα κράτος-μέλος της”, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

“Αλλά και στις μεταρρυθμίσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με τους τεχνοκράτες της, τίποτα δεν γίνεται αρκετά γρήγορα.

Ωσάν να μην ήταν ξεκάθαρο για όλους το καλοκαίρι, κατά την υπογραφή του τρίτου πακέτου, ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ψηφίζει μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο, περικόπτοντας δισεκατομμύρια.

Κάθε νομοσχέδιο φέρνει νέα οδυνηρά μέτρα.

Οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε διαλυθεί από μία τόσο σκληρή πολιτική.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, με μία πλειοψηφία μόνο τριών ψήφων, εμφανίζεται απρόσμενα ανθεκτική, όπως φαίνεται και από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2016”, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα σχολίαζαν θετικά το ως άνω δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το σπάνια εξαίρεση σε έναν γερμανικό Τύπο, ο οποίος χρησιμοποιεί, περίπου, ως “σάκο του μποξ” τη χώρα μας. Όσον αφορά δε την ανθεκτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα, τόνιζαν ότι αυτή δεν είναι καθόλου βέβαιη στο αμέσως προσεχές διάστημα, εφόσον συνεχίζει να επιμένει στην εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου. Αντίθετα, από τις αρχές του χρόνου που μας έρχεται, μάλλον, θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button