breaking newsΔιεθνή

Ο Βίκτορ Όρμπαν στο πλευρό του Τραμπ – Επιτέθηκε σε δυτικές δημοκρατίες

Βίκτορ Όρμπαν: Τι είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου

Ο Όρμπαν ισχυρίστηκε ότι «το κακό ροκανίζει τις δυτικές δημοκρατίες» κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου του στη Βουδαπέστη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μίλησε μετά την απόφαση του Κολοράντο να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ μη επιλέξιμο για την προεδρία των ΗΠΑ, παράλληλα με τις κινήσεις του ηγέτη της Πολωνίας να κλείσει ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.

«Βλέπουμε περίεργα πράγματα σήμερα, ας πούμε στον δημοκρατικό δυτικό κόσμο», είπε ο Όρμπαν. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί υπάρχει μια μεγάλη δυτική δημοκρατία όπου, αν καταλαβαίνω καλά, θέλουν να μπλοκάρουν έναν υποψήφιο για την προεδρία βάζοντας νομικά εμπόδια στο δρόμο του», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αναφερόμενος στον σύμμαχό του Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο κήρυξε την Τρίτη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μη επιλέξιμο για το αξίωμα λόγω των πράξεών του κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Καπιτώλιο, προκαλώντας σοκ στην αμερικανική πολιτική.

«Βλέπω μια άλλη χώρα, εξίσου σημαντική, όπου ένα κόμμα με σημαντική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τίθεται υπό επιτήρηση», συνέχισε ο Όρμπαν, παραπέμποντας εμφανώς στο γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD. «Βλέπω μια τρίτη χώρα όπου η κατάληψη της τηλεόρασης έγινε από αστυνομική δύναμη», υποστήριξε επίσης. Αυτό το σχόλιο αφορούσε την Πολωνία, όπου η νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση έχει αρχίσει να διεκδικεί τον έλεγχο των κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας από τους προηγούμενους Συντηρητικούς ηγέτες.

Και πρόσθεσε: «Εάν όλα αυτά συνέβαιναν στην Ουγγαρία, ίσως τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να είχαν ήδη επέμβει, κάτι που εγείρει επίσης το πρόβλημα των δύο σταθμών».

Ο Όρμπαν αντιμετωπίζει τακτικές επικρίσεις από τις Βρυξέλλες και τους διεθνείς οργανισμούς για την αυταρχική του μετατόπιση. Η Επιτροπή έχει επίσης παγώσει κονδύλια ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ουγγαρία λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης του κράτους δικαίου.

Αρκετά ανεξάρτητα μέλη των μέσων ενημέρωσης αποκλείστηκαν από τη συνέντευξη Τύπου του Όρμπαν.

PrimeNews.

Back to top button