breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Μετά το σεισμό η χωροφυλακή κατέπνιξε με πυρά μεγάλη εξέγερση στη φυλακή της Hatay όπου πολιτικοί κρατούμενοι. Ερντογάν: φταίει το κισμέτ!

Η εξέγερση μεγάλης κλίμακας που έγινε στη φυλακή της Hatay στη συνέχεια των μεγάλων σεισμών στην Τουρκία καταπνίγηκε αφού η χωροφυλακή πήρε εντολή να ρίξει κατά των κρατουμένων. Οι περισσότεροι εκεί θα είναι πολιτικοί κρατούμενοι αφού η συγκεκριμένοι περιοχή βρίθει αντικαθεστωτικών αφού είναι Αλεβίτες που παραδοσιακά εκφράζονται σε αριστερή κατεύθυνση αλλά κα Κούρδοι..Βίαιη καταστολή της εξέγερσης. Δεν δίνονται πληροφορίες αν υπάρχουν θύματα.

”Σήμερα είναι η ώρα να ενωθούμε, να μην ακούσουμε τους προβοκάτορες…” δήλωσε ο Ερντογάν που σημαίνει υπάρχει θέμα υπάρχει τεράστια λαϊκή δυσφορία που εντείνεται πιθανή ως κι η αποσταθεροποίηση.

Παράλληλα για να καταπνίξει την κριτική, ο Ερντογάν θέλει να επιβάλει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα.
Με αυτόν τον τρόπο, καταδικάζει σε θάνατο χιλιάδες θύματα που παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια επειδή επικοινωνούν με το εξωτερικό χάρη σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα.Η τουρκική κυβέρνηση περιορίζει την πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία. Το προεδρικό γραφείο ισχυρίζεται ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Twitter δεν πλήρωσε για ορισμένα πρόστιμα.

Ο Ερντογάν ανακοινώνει ότι ο σεισμός σκότωσε 8.574 ανθρώπους, τραυμάτισε 49.133 και κατέστρεψε 6.444 κτίρια. Τσιμουδιά για τους δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους. Δίνουν νεκρούς όσους ανέσυραν. Ερντογάν δήλωσε πως φταίει το κισμέτ ” ήταν θέλημα της μοίρας” είπε!

Παράλληλα στέλνει στρατό στις κούρδικες περιοχές φοβάται κι εκεί εξέγερση.

dimpenews.com

Back to top button