Κύπρος

Αποδέχθηκαν τη διχοτόμηση

 

ΠΗΓΗ

 

simerini

 

 

 

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, μετά την Τουρκία, το οποίο διατηρεί εμπορικές σχέσεις με το ψευδοκράτος.

 

Τη στιγμή μάλιστα που θέτει φραγμούς (και καλά κάνει) στο απευθείας εμπόριο του ψευδοκράτους με τον έξω κόσμο. Αγοράζει και πουλεί προϊόντα στην «Τ.Δ.Β.Κ», προϊόντα κλεμμένα από ελληνικές περιουσίες, ή παραγόμενα από εργοστάσια κτισμένα σε ελληνοκυπριακή γη των κατεχομένων.

s_c23_RTR3KOQBΚαι συνάπτει με το ψευδοκράτος συμφωνίες αγοράς και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, για να φωτίζονται, μεταξύ άλλων, το σύμβολο της κατοχής στον Πενταδάκτυλο και τα φυλάκια του Αττίλα.

 

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό είναι γεγονός και το επικαλέστηκαν πλειστάκις οι Τούρκοι ηγέτες για να διερωτηθούν, «πώς γίνεται η ελληνοκυπριακή διοίκηση να μη δέχεται το απευθείας εμπόριο των Τουρκοκυπρίων με τον έξω κόσμο, όταν η ίδια έχει εμπορικές σχέσεις μαζί τους;».

Είναι και αυτή η περίπτωση μία ιλαροτραγική απόδειξη της ανερμάτιστης πολιτικής των κυπριακών ηγεσιών, οι οποίες δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και η οποία φάσκει και αντιφάσκει μεταξύ πρακτικής αναγνώρισης του ψευδοκράτους σε όλα γενικά τα επίπεδα, και την ίδια στιγμή και φραστικής απόρριψής του. Αλλά η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι πλήρης. Στο πολιτικό επίπεδο, το επίσημο κυπριακό κράτος υποβιβάζεται σε κοινότητα και συνομιλεί με τον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους. Τον αναδεικνύει συμπρόεδρο.

Στέλλει μαζί του κοινά εορταστικά μηνύματα, και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων χαρακτηρίζουν τον κατοχικό ηγέτη «Τουρκοκύπριο Πρόεδρο». Αποδέχεται να συνομιλούν μαζί του όλοι οι ξένοι κρατικοί αξιωματούχοι. Αποδέχεται όπως ο ΟΗΕ τού στρώνει κόκκινο χαλί και παρατάσσει στρατιωτικό απόσπασμα να του αποδώσει τιμές.

det_c Συναλλάσσεται εμπορικά μαζί του. Επαναπροσεγγίζεται μαζί του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, ξένες Πρεσβείες, διατηρούν στο ψευδοκράτος γραφεία. Οργανώνουν τελετές και προσκαλούν σε αυτές αξιωματούχους του ψευδοκράτους, με την παράνομη ιδιότητά τους. Τι άλλο χρειάζεται για την αναγνώριση;

Μόνο η επίσημη διαβεβαίωση ότι αποτελεί νόμιμο κράτος. Τίποτε άλλο. Σε κανένα μέρος του πλανήτη, κράτος με οντότητα και κύρος δεν αποδέχεται συνομιλίες, αυτο-υποβιβαζόμενο σε κοινότητα, με τον ηγέτη του αποσχισθέντος τμήματός του. Κανένα κράτος στον κόσμο δεν δέχεται να αναπτύσσει εμπορικές σχέσεις με αποσχισθέν τμήμα του.

Προς τι αυτή η τεράστια πολιτική παραδοξότητα;

Πρώτο: Διότι οι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται και δεν έχουν στοιχειώδη πολιτική.

Δεύτερο: Διότι οι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχονται, πλέον, να εξυπηρετήσουν την τουρκική πολιτική και να προωθήσουν λύση νομιμοποίησης και μονιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής.

Τρίτο: Διότι ενσυνείδητα έχουν αποδεχθεί ότι το ψευδοκράτος πρέπει να νομιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της διζωνικής λύσης που διαπραγματεύονται. Ενσυνείδητα προωθούν την αναβάθμιση και την αναγνώριση του ψευδοκράτους, προτού ακόμη επέλθει η λύση, ακριβώς για να προλειάνουν το έδαφος διχοτομικής λύσης.

Έχουν αποδεχθεί τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής, και δεν έχουν ούτε το σχέδιο ούτε ψυχικό σθένος να χαράξουν πολιτική ανατροπής των τετελεσμένων. Τα άλλα που λέγουν, για να πείσουν τον λαό ότι τάχατες αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη διχοτόμηση, αποτελούν επικοινωνιακά εφευρήματα.

 

 

Τη διχοτόμηση την έχουν αποδεχθεί. Και στην ψυχή και στο μυαλό τους..

 

sigmalive.com/simerini

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: