Διεθνή

Δυτική Αυστραλία: Τεράστια πυρκαγιά εξαφανίζει πόλη – 3 αγνοούμενοι – 100 σπίτια και 500.000 στρέμματα καμμένα

 

Τεράστια καταστροφή είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Αυστραλία, κοντά στην πόλη του Perth. H φωτιά κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τη μικρή και ιστορική πόλη του Yarloop, ενώ απειλεί και άλλες κατοικημένες περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Waroona, και συγκεκριμένα το Harvey και το Preston Beach. Στο Yarloop καταστράφηκαν σχεδόν 100 σπίτια, το Δημαρχείο, το παλαιό νοσοκομείο και πολλά καταστήματα και αγροικίες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καεί 500.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, μέσα σε 48 ώρες από δύο μέτωπα τα οποία ξεκίνησαν από κεραυνούς, όπως και άλλα 100 μικρότερα, τα οποία στη συνέχεια συνενώθηκαν δημιουργώντας ένα ενιαίο, τεράστιο μέτωπο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της Πυροσβεστικής της Δυτικής Αυστραλίας Wayne Gregson: «η φωτιά είχε τέτοια ένταση και ταχύτητα, ώστε να είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτιστεί πριν εισέλθει στην πόλη και την απανθρακώσει σχεδόν ολοκληρωτικά».

Οι φλόγες ξεπερνούν τα 50 μέτρα ύψος ενώ τεράστιο νέφος καπνού έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ταχύτητες 60 χλμ/ώρα ενώ νέα καταιγίδα με κεραυνούς πλησιάζει.

Οι Αρχές εκδίδουν διαρκώς ενημερωτικές ανακοινώσεις, αρκετές από τις οποίες είναι σε δραματικό τόνο, εφόσον, πέρα από τις εκκενώσεις που έχουν ήδη γίνει, όσοι βρίσκονται στην περιοχή δεν μπορούν πλέον να απομακρυνθούν και καλούνται να αναζητήσουν προστασία με οποιοδήποτε τρόπο για να μη χάσουν τη ζωή τους.

Αν στην περιοχή βρίσκεται οποιοσδήποτε Ομογενής και έχει πρόβλημα επικοινωνίας λόγω γλώσσας οι Αυστραλιανές Αρχές παρακαλούν να τηλεφωνήσει απ” οποιοδήποτε συσκευή εντός Αυστραλίας με τον αριθμό 131 450 και θα ενημερωθεί μέσω μεταφραστή.

 

 

 

 

 

 

 

Ανταπόκριση από Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος=

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: