Ελλάδα

ΕΞΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ! Σταματήστε τους διορισμούς ημετέρων – Θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα

 

 

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι αποκαλύψεις για τους διορισμούς ημετέρων στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι διορισμοί και η πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε για τις επιπτώσεις που οι διορισμοί μπορεί να έχουν στο πρόγραμμα, τονίζοντας πως το θέμα της σωστής διοίκησης των δημόσιων οργανισμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες του προγράμματος και αναφέρεται ρητά και στην συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το καλοκαίρι. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα από τα μηνύματα που λαμβάνουν για μια σειρά από πολιτικοποιημένους διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε ανάλογο κλίμα, άλλωστε, ήταν και η δήλωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα -μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup- ο Γερούν Ντάισεμπλουμ ο οποίος υπογράμμισε πως η «πολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα και της διοίκησης των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος έφερε σαν παράδειγμα τις απολύσεις δεκάδων διευθυντικών στελεχών από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας ότι «60 από τους 72 έχουν αναγκαστεί να απολυθούν». Μάλιστα, τόνισε πως ανησυχεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διακυβέρνησης μπορεί να έχει μία αρνητική επιρροή στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές την Ελλάδα και την πιθανή της επιστροφή, σημειώνοντας πως «αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αξιολόγηση που υποτίθεται θα ξεκινήσει κάποια στιγμή τον Ιανουάριο».

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: