breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ποια είναι τα σχέδια του ΟΗΕ για τον απόλυτο έλεγχο της πληροφορίας στο Διαδίκτυο

ΟΗΕ: Οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου αλλά πλέον και εξέχοντες νομοθέτες των ΗΠΑ ανησυχούν από την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών να ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία στο Διαδίκτυο ενάντια σε αυτό που αναφέρεται ως «ψευδείς πληροφορίες» και «θεωρίες συνωμοσίας».

Ο Εκπαιδευτικός, Πολιτιστικός και Επιστημονικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) εξήγησε μια σειρά από «συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από όλα τα μέρη: κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές, κοινωνία των πολιτών και τις ίδιες τις πλατφόρμες» Αυτό αφορά μια έκθεση 59 σελίδων που δόθηκε στη δημοσιότητα. αυτο το μηνα.

Αυτή η στρατηγική συνεπάγεται στην επιβολή διεθνών νόμων μέσω οργανισμών όπως οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες, με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης άλλων ειδών έκφρασης ενώ παράλληλα προωθούνται στόχοι όπως η «ισότητα των φύλων» και η «πολιτισμική πολυμορφία».

Ο οργανισμός του ΟΗΕ στοχεύει συγκεκριμένα την «παραπληροφόρηση», την «ρητορική μίσους» και τις «θεωρίες συνωμοσίας» σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα «Διαδίκτυο εμπιστοσύνης», όπως ισχυρίζεται…

Το τι εννοεί παραπληροφόρηση γνωρίζουμε πολύ καλά, καθώς αναφέρεται στα ψέματα που ταϊζαν τον κόσμο τρία και πλέον χρόνια με την απάτη του Covid, τις μάσκες και τα εμβόλια. Όλοι αυτοί οι απατεώνες που έχουν το θράσος να μιλούν για ιατρική παραπληροφόρηση είναι κι αυτοί που παραπληροφορούσαν πραγματικά τον κόσμο.

Παρακάτω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα τι έλεγαν: “κανείς δεν κινδυνεύει να νοσήσει ή να μεταφέρει το Covid σε άλλους αν κάνει το εμβόλιο“.

Ακόμα χειρότερα, όταν επίσημες επιτροπές χωρών αναφέρουν πως όχι μόνο παραπληροφορούσαν το κόσμο αλλα εγκληματούσαν, σε αντίθεση πάντα με την πραγματικότητα που παρουσιάζαμε εμείς στα εναλλακτικά μέσα: Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων ξεκινά επίσημη έρευνα για τους υπερβολικούς θανάτους!

Δείτε το παρακάτω σχεδιάγραμμα απο τις Φιλιππίνες, παντού σε όλες τις χώρες που εμβολιάστηκαν μαζικά, έχουμε την ίδια εικόνα.

Τι εννοούν αυτοί οι εγκληματίες «ρητορική μίσους» γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά, καθώς σε αυτή συμπεριλαμβάνουν ένα σωρό απο θέματα, μεταξύ άλλων την παραπληροφόρηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κριτική απέναντι στο κράτος του Ισραήλ που παρουσιάζουν ως αντισημιτισμό: Μακρόν: «Θα είμαστε ανελέητοι απέναντι σε εκείνους που μισούν τους Εβραίους και τους… μασόνους»!

Σε όλη αυτή την προπαγάνδα, βρίσκουν πάντα έναν αντίπαλο μπροστά τους κι αυτός είμαστε εμείς, οι «θεωρητικοί συνωμοσίας», που τους χαλάμε πάντα το αφήγημα.

Απο την άλλη κάποια συστημικά ΜΜΕ δειλά δειλά, αρχίζουν να λένε κάποιες… αλήθειες. Αν και η αρθρογράφος της Telegraph, Allison Pearson, ξεκινάει με την κλασική απολογία: «Δεν είμαι αντιεμβολιάστρια, αλλά…»,

Η Allison Pearson αρθρογράφος της The Telegraph, αναφέρει τρείς περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν απο το εμβόλιο Covid και καταλήγει στο συμπέρασμα, πως είχαν το δικαίωμα (ειδικά οι νέοι) να μη το κάνουν…:.

Ο νόμος Bill C-11 του Καναδά

Από τις 28 Νοεμβρίου, ο νόμος για το διαδίκτυο στον Καναδά, επίσημα Bill C-11, θα τεθεί σε ισχύ, ο οποίος απαιτεί από κάθε υπηρεσία διαδικτυακής ροής με δραστηριότητες στον Καναδά ετήσια έσοδα άνω των 10 εκατομμυρίων $ να εγγραφούν στο CRTC.

Ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει τους podcasters που πρέπει να εγγραφούν «μόνο μία φορά» στο CRTC και το πρακτορείο «θα συλλέγει βασικές πληροφορίες» από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων:

«ΠΟΙΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΡΟΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ .»

Αυτό είναι κάτι εντελώς παράλογο που καταλύει κάθε μορφή του πολιτεύματος της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου. Ακόμα και ο Έλον Μασκ εξεπλάγην όταν το άκουσε.

Τότε ανακοίνωσε ο Μασκ κάτι που έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές σε αυτό το site πως ο έλεγχος της πληροφορίας προωθείται απο συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο Τζορτζ Σόρος. Ο Μασκ είχε πει πως σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον των οργανισμών που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος. Αυτές οι οργανώσεις κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν τους περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου.

Απο την άλλη η ρωσική δεξαμενή σκέψης από το φόρουμ συζήτησης Valdai Club είπε ότι ο Δυτικός Τύπος χρησιμοποιεί ψευδοακαδημαϊκούς όπως τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα και τον γεωπολιτικό οικονομολόγο Radhika Desai για να φιμώσει τους επικριτές.

Οι εκφράσεις που έχουν επισημανθεί για περιορισμό ή παύση της ελευθερίας του λόγου, περιλαμβάνουν αυτό που μπορεί να ερμηνευθεί ως «υποκίνηση σε διακρίσεις», ανησυχίες για καθαρές εκλογές και ενέργειες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Οι επικριτές προειδοποιούν ότι ισχυρές δυνάμεις στην κυβέρνηση και στη μεγάλη τεχνολογία χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες κατηγορίες για «παραπληροφόρηση» και «θεωρίες συνωμοσίας» για να καταπνίξουν ακριβείς πληροφορίες ακόμη και ουσιαστικό πολιτικό λόγο.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των ΗΠΑ κατήγγειλε την «ψευδοεπιστήμη της παραπληροφόρησης» σε μια μελέτη που εκδόθηκε μόλις αυτόν τον μήνα. Η επιτροπή ανακάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι το «Βιομηχανικό Συγκρότημα Λογοκρισίας», όπως το αναφέρουν οι νομοθέτες, έχει «οπλίσει» αυτή την «ψευδοεπιστήμη».

Η σιωπή του πολιτικά προστατευμένου λόγου, κυρίως από τους συντηρητικούς, είναι ο στόχος.

«Η ψευδοεπιστήμη της παραπληροφόρησης δεν είναι- τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό τέχνασμα που στοχεύει σε κοινότητες και άτομα που έχουν απόψεις αντίθετες από τις επικρατούσες», αναφέρει η έκθεση του Κογκρέσου, «The Weaponization of ‘παραπληροφόρησης’ Ψευδο-Εμπειρογνώμονες και Γραφειοκράτες».

Όπως αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έρευνα του Κογκρέσου, εταιρείες διαδικτύου με έδρα τις ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει σε ισχύ πολλά από τα μέτρα που συνιστά η UNESCO, συχνά κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Το νέο σχέδιο της UNESCO ανησύχησε τους νομοθέτες στο Καπιτώλιο.

«Έχω επικρίνει επανειλημμένα και δημόσια την άστοχη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επανενταχθεί στην UNESCO, φέρνοντας τους φορολογούμενους των ΗΠΑ στο γάντζο για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚολ σχετικά με το σχέδιο.

Ο κ. McCaul περιέγραψε την UNESCO ως μια «βαθιά ελαττωματική οντότητα», εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για τη φαινομενική υποστήριξη του οργανισμού σε αυταρχικές χώρες, όπως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως αποκάλυψαν οι The Epoch Times, η UNESCO, όπως και πολλοί άλλοι οργανισμοί του ΟΗΕ, έχει πολλά μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) στα ανώτερα κλιμάκια της, συμπεριλαμβανομένου του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Xing Qu.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πέρυσι, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για τις Παγκόσμιες Επικοινωνίες, Μελίσα Φλέμινγκ, υποστήριξε ότι ο διεθνής οργανισμός είχε «συνεργαστεί» με την Google για να προωθήσει το περιεχόμενό της και να καταπνίξει αυτά που το αντικρούουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής με θέμα «Αναζήτηση θεραπείας για την ινδοδημία» που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Οκτώβριο του 2020, η κα Φλέμινγκ είπε ότι είχε στρατολογήσει περισσότερους από 100.000 εθελοντές για να υποστηρίξει τις απόψεις του ΟΗΕ και να καταστείλει εναλλακτικούς λογαριασμούς που η ίδια χαρακτηρίζει ως «παραπληροφόρηση».

Οι πληροφορίες δημοσιοποιήθηκαν μετά από την εντολή του ΟΗΕ να λογοκρίνουν στο διαδικτυακό περιεχόμενο αυτό που ο παγκόσμιος οργανισμός χαρακτηρίζει ακροδεξιό εξτρεμισμό, ψευδείς πληροφορίες και άλλα τέτοια περίεργα…

Μετά από ένα πρόγραμμα από το προηγούμενο έτος που υποσχόταν να καταπολεμήσει «ιδεολογίες» που έλεγε ότι θα οδηγούσαν σε βία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ένα «πλαίσιο» για την καταπολέμηση του «ακροδεξιού εξτρεμισμού» στο διαδίκτυο το 2016.

Μια εκπρόσωπος της UNESCO υπερασπίστηκε το νέο σχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως σχέδιο περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και περισσότερο ως προσπάθεια διασφάλισής του. Παρουσιάζοντας με εντελώς ανάποδο τρόπο αυτό που στην ουσία επιχειρούσε να κάνει ο οργανισμός.

Η δήλωση ανέφερε επίσης μια διάταξη προτύπων που ορίζει ότι πρέπει να τηρείται η «νόμιμη δίκαιη διαδικασία» κατά τον χειρισμό της «ρητορικής μίσους».

Ο ΟΗΕ ορίζει τους «συνωμοσιολόγους» ως τον Νο1 κίνδυνο και παίρνει συνεχώς νέα μέτρα να τους καταπολεμήσει.

Σύμφωνα με την UNESCO, « αν είστε βέβαιοι ότι έχετε συναντήσει μια θεωρία συνωμοσίας » στο Διαδίκτυο, τότε θα πρέπει να «απαντήσετε» αμέσως δημοσιεύοντας τα σχόλια με έναν σχετικό σύνδεσμο προς έναν «ιστότοπο ελέγχου δεδομένων».

Η UNESCO παρέχει επίσης συμβουλές για όποιον συναντά έναν συνωμοσιολόγο διά ζώσης. Σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθείτε σε ένα επιχείρημα από έναν συνωμοσιολόγο. ” Οποιοδήποτε επιχείρημα μπορεί να ληφθεί ως απόδειξη ότι είστε κι εσείς μέρος της συνωμοσίας αν ενισχύει αυτή την πεποίθηση . “

Back to top button