Ελλάδα

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ – 12 ΩΡΕΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)! Κλεισμένος στο κτίριο της περιφέρειας Ροδόπης από το πρωί ο κ. Αποστόλου


agrotes_rodopo

Κλεισμένος από το πρωί στο κτίριο της περιεφερειακής ενότητας Ροδόπης παραμένει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

 

 

Έξω από το κτίριο παραμένουν εκατοντάδες εξοργισμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέχεια ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξάνει ενώ γίνονται αναφορές και για αγρότες από την Καβάλα που βρίσκονται καθ’ οδόν.

 

 

Νωρίτερα, το πρωί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακόμα και τώρα υπάρχουν φωτιές σε λάστιχα ενώ ανά διαστήματα εκτοξεύονται αυγά προς το κτίριο που είναι μέσα ο υπουργός.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα xronos.gr σοβαρά επεισόδια έγινα σήμερα από τις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους. Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί. Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

 

 

Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες.

 

 

Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.

 

Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκαν η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης αγροτών και υπουργού, που είναι σε εξέλιξη.

 

 

Related Articles