Ελλάδα

ΤΟ ΔΝΤ…ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Απαίτηση σοκ για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ

 

 

Αμφισβητεί στο σύνολο της την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό το ΔΝΤ και απαιτεί το σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή να έχει άμεση απόδοση και να καταστήσει βιώσιμο το σύστημα από την επόμενη της ψήφισης του και όχι από το 2018 όπως επιθυμεί η Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ άρχισαν την κοστολόγηση της κυβερνητικής πρότασης και καταγράφουν [τρύπες» για τις οποίες θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων παρεμβάσεων

 

 

 

 

 

Οι πέντε σκληρές προτάσεις που φέρνει το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό έχουν ως εξής:

 

1. Να θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια για την εγγυημένη από το κράτος εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

2. Να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στις επικουρικές συντάξεις. Η απαίτηση αυτή τίθεται για πρώτη φορά και οδηγεί σε δραματική μείωση ως και εξάλειψη του αριθμού των δικαιούχων

3. Να μειωθούν, επιπρόσθετα της κυβερνητικής πρότασης, τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών. Η συγκεκριμένη απαίτηση θα επιφέρει μεγάλες μειώσεις στο σύνολο των κύριων συντάξεων, με αιχμή τις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων οι οποίες κατά τους δανειστές, εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από τη μέση συνταξη του ΙΚΑ.

4. Να καταργηθούν πλήρως τα εφάπαξ. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη παροχή σε σχέση με τα σημερινά δημοσιονομικά δεδομένα στην Ελλάδα.

5. Να καταργηθεί, ει δυνατόν και την επομένη της ψήφισης του ασφαλιστικού, το ΕΚΑΣ.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: