Ελλάδα

Χάρβαρντ: Ο Τσίπρας, ο χειρότερος διαπραγματευτής του 2015

 

 

 

 

 

Εχουν περάσει μήνες από την εποχή της αγωνιώδους διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους δανειστές, αλλά κάποιοι ακόμη δεν έχουν ξεχάσει εκείνη την περίοδο.

Ανάμεσά τους και το Χάρβαρντ, που αξιολόγησε την διαπραγματευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές ως τη χειρότερη για το 2015.

tsipras_12_1_708Πρόκειται για μία αξιολόγηση της Κάθριν Σονκ, συντάκτρια του newsletter περί διαπραγμάτευσης, μία μηνιαία έκδοση με συμβουλές για επαγγελματίες, του Προγράμματος Διαπραγμάτευσης της νομικής σχολής του Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με την Σονκ, οι χειρισμοί του Ελληνα πρωθυπουργού στο αποκορύφωμα της κρίσης, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν η χειρότερη διαπραγματευτική τακτική του 2015. «Καθώς πλησίαζε τους Ευρωπαίους δανειστές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε ένα μαχητικό τόνο, που δεν εξελίχθηκε καλά. Δυσαρεστημένος από τη συμφωνία που ήταν στο τραπέζι, ο Τσίπρας την έθεσε σε δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

 

 

Οταν οι Ελληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία υποχώρησε ακόμη περισσότερο και ο Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμη χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη. Το μάθημα; Ενας πιο συμφιλιωτικός τόνος θα σας πάει πιο μακριά από ότι η μικροπολιτική, όταν κάνετε τολμηρά αιτήματα», γράφει η Σονκ, που είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ

 

 

 

 

 

iefimerida.gr
Πηγή: Χάρβαρντ:
Back to top button