Ελλάδα

Ο εξευτελισμός επιτείνεται .

 

Από τη Ρήξη φ. 119

Ο Τσίπρας δήλωσε μετά βαΐων και κλάδων πριν από λίγες μέρες πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την παρουσία του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Λίγες μέρες μετά, στη συνάντηση του Τσακαλώτου με τον Σόιμπλε, επαναβεβαιώθηκε η παρουσία του ΔΝΤ, όχι μόνο με τις δηλώσεις του Τσακαλώτου, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του… Τόμσεν στη συνάντηση. Ακάλεστος;

Σημασία έχει, ότι ο εξευτελισμός της ελληνικής πολιτείας συνεχίζεται σε ένα κρεσέντο χωρίς προηγούμενο. Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι – οι οποίοι και αποκάλυψαν την έλευση του Τόμσεν, τον είδαν να προσέρχεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όπου υποτίθεται πως ο Τσακαλώτος είχε προσωπική συνάντηση με τον Σόιμπλε. Δεν θα υπήρχε δηκτικότερος και προσβλητικότερος τρόπος για να υποτιμηθεί η ελληνική κυβέρνηση. Ο Σόιμπλε δεν ήθελε απλώς να αποσπάσει τη δήλωση του Τσακαλώτου πως δεν γίνεται θέμα με την παρουσία του ΔΝΤ, αλλά ήθελε και να το κάνει με τον πιο υποτιμητικό για τους Έλληνες τρόπο. Γι’ αυτό εξάλλου, οι τροϊκανοί και οι ευρωκράτες εκθειάζουν συνεχώς τον Τσακαλώτο.

 

 

Τρώει τις καρπαζιές αγόγγυστα, σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη που έβγαζε και κανένα ουάου. Και το σίριαλ του ευτελισμού συνεχίστηκε από τον Ντάισελμπλουμ που εντελώς κοροϊδευτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα ΔΝΤ, μια και οι Έλληνες λένε και καμιά κουβέντα πααπάνω. Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος έχουν μάθει πλέον στα ραπίσματα και τα θεωρούν θωπείες. Αρκεί να παραμένουν αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους. Διότι αν είχαν τσίπα θα είχαν παραιτηθεί προ πολλού και δεν θα συνέχιζαν να διασύρουν με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα.

Back to top button