Διεθνή

Τσετσένους τζιχαντιστές στέλνει το Ισλαμικό Κράτος να χτυπήσουν Ευρωπαϊκές πόλεις

 
Βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους με επικεφαλής τον Τσετσένο Ακχμέντ Τσετάγιεφ, σχεδιάζει να χτυπήσει στην Ευρώπη και τη Ρωσία, αναφέρει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μόσχας.
Πρώην αξιωματικοί του Ιρακινού στρατού συμμετέχουν στην εκπαίδευση των τζιχαντιστών για να χτυπήσουν τόσο τη Ρωσία όσο και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

Τσετσένους τζιχαντιστές στέλνει το Ισλαμικό Κράτος να χτυπήσουν Ευρωπαϊκές πόλειςΕιδικότερα, πρόκειται για ένα τάγμα νεοσυλλέκτων υπό τον Τσετάγιεφ που βρίσκεται στο Βόρειο Καύκασο.

 

Η ομάδα του Τσετάγιεφ περιλαμβάνει άτομα που γεννήθηκαν στις νότιες δημοκρατίες της Ρωσίας και ταξίδεψαν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας αναφέρουν πως οι αξιωματικοί του Σαντάμ που επιβίωσαν της εισβολής των ΗΠΑ κατά την ανατροπή του, είναι αυτοί που εκπαιδεύουν τους τρομοκράτες.

 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας κάνουν ότι μπορούν για να ανακόψουν τη ροή τζιχαντιστών μεταξύ Συρίας και Τουρκίας προς Ευρώπη, αναφέρει η ίδια πηγή.
Πρόσφατα, οι Ρώσοι κατάφεραν να ξεκληρίσουν μια ομάδα τζιχαντιστών που ετοίμαζε χτύπημα στη Μόσχα.
Υπάρχει η εκτίμηση πως η ροή τζιχαντιστών έχει περάσει το κορυφαίο της μομέντουμ και βαίνει φθίνουσα.

 

Η κύρια οδός για τη ροή τους περνά από την Κωνσταντινούπολη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και ανοχής των τουρκικών αρχών, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

 

 

 

Back to top button