Διεθνή

Χέρι-χέρι Γερμανία και Τουρκία κατά Ρωσίας

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την επισφράγιση της πλήρης στρατιωτικής συμμαχίας και συνεργασίας της Γερμανίας με την Τουρκία του Ερντογάν, επικύρωσε η σημαντική όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, γνωστή για τα έντονα αρντιρωσικά της αισθήματα, Ursula von der Leyen στην Τουρκία και η συνάντηση της με τον Τούρκο συνάδελφο της, İsmet Yılmaz.

Η πολύ φιλόδοξη και επίδοξη διάδοχος της Άγγελλα Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, πραγματοποίησε πολύ σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία στην στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ όπου προσγειώθηκε με ένα aırbus A400M, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος και είχε σημαντική συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Συρία και φυσικά την έντονη παρουσία των Ρώσων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ursula von der Leyen αφού επισκέφτηκε τον νομάρχη Αδάνων, Mustafa Büyük, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους Τούρκους και εκεί οι Τούρκοι της παρουσίασαν τους χάρτες με την κατάσταση ως έχει με την αναμενόμενη προέλαση των Κούρδων του PYD της Συρίας με την βοήθεια των Ρώσων, εξέλιξη που ενοχλεί έντονα την Άγκυρα και με τις μάχες που διεξάγονται με τους Τζιχαντιστές.

 

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχει ήδη στείλει στο Ιντζιρλίκ μια δύναμη από 200 Γερμανούς κομάντος ενώ υποσχέθηκε στους Τούρκους και περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση με ανθρώπινο υλικό και μαχητικά αεροσκάφη. Οι δυο υπουργοί Άμυνας επιβεβαίωσε στην πλήρη στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται στην Συρία.

 

 

Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί που πρώτοι διδάξαν στους Τούρκους πως να διαπράττουν γενοκτονίες στις αρχές του εικοστού αιώνα, για άλλη μια φορά στο πλευρό τους.

 

 

 

 

Κάνεις δεν έμαθε από την ιστορία!

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
Back to top button