breaking newsΔιεθνή

Ρώσοι παραστρατιωτικοί προσκείμενοι στην Ουκρανία αναλαμβάνουν την ευθύνη για επίθεση στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ

 

Την οργάνωση η Μόσχα την χαρακτηρίζει «τρομοκρατική»

Η Λεγεώνα Ελευθερία στη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση υποστηριζόμενη από την Ουκρανία, αποτελούμενη από Ρώσους που εναντιώνονται στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέλαβε χθες Κυριακή την ευθύνη για διασυνοριακή επίθεση με στόχο την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, στη μεθόριο των δυο εμπόλεμων κρατών.

Η οργάνωση, που η Μόσχα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική», ανέφερε πως κατέστρεψε θέση διμοιρίας του ρωσικού στρατού κοντά στο χωριό Τερέμπρενα, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν σκότωσε μέλη της ή κατέστρεψε υποδομές, ενώ πρόσθεσε πως άφησε πίσω νάρκες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τον ισχυρισμό της οργάνωσης, η οποία λέει ότι σχηματίστηκε την άνοιξη του 2022 για να πολεμήσει τις δυνάμεις του προέδρου Πούτιν ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό. Το Κίεβο στο παρελθόν έχει αρνηθεί πως είχε ανάμιξη σε επιθέσεις της Λεγεώνας κι άλλης μιας ομάδας ρώσων μαχητών προσκείμενων στην Ουκρανία εναντίον στόχων στην Μπιέλγκοροντ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα χθες ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, ο περιφερειάρχης στην Μπιέλγκοροντ, η οποία υφίσταται συχνά επιθέσεις από ουκρανικές δυνάμεις, ανέφερε πως το χωριό Τερέμπρενα δεχόταν πυρά από τον ουκρανικό στρατό και ότι βρισκόταν σε εξέλιξη «μάχη» στα όριά του. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε πως δεν τραυματίστηκαν άμαχοι, ωστόσο σημείωσε πως τρία σπίτια και γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού υπέστησαν ζημιές.

Προχθές Σάββατο, ο κ. Γκλάντκοφ ανέφερε μέσω Telegram ότι 19 χωριά και αγροκτήματα έγιναν στόχοι βολών του ουκρανικού πυροβολικού και πυρομαχικών που ερρίφθησαν από drones.

PrimeNews.

Back to top button