Διεθνή

”Thunder” των Imagine Dragons: Όχι ένας “Yes sir”, όχι ένας follower.Όχι στις εντολές: Fit the box/μπες στο κουτί, Have a seat in the foyer/κάτσε στο σπίτι (ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ), take a number/ ΠΑΡΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ…” Στο Video clip oι άνθρωποι είναι σε διάταξη θέσεων ενός microchip όπως στην κοινωνική αποστασιοποίηση!!!

Η τέχνη στην αυθεντική της εκδοχή πάντα προπορεύεται. Έτσι στο τραγούδι Thunder του αμερικάνικου συγκροτήματος Imagine Dragons καταγγέλεται ο κομφορμισμός, τα κοινωνικά στερεότυπα και standards,το πανομοιότυπο αλλά και η διάταξη θέσεων της κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μικροτσιπ,ο αριθμός του θηρίου, ο ολοκληρωτισμός της υπερψηφιοποίησης. Μεταξύ άλλων ακούγονται οι στίχοι: ‘Θέλω ν΄αφήσω τη ζωή μου πίσω ” Δεν θέλω να είμαι “ένας Yes sir” ”ένας follower” που δέχεται εντολές τύπου ‘‘μπες μέσα στο κουτί/κάτσε στο σπίτι” δηλ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ”πάρε έναν αριθμό” δηλ. τον αριθμό του θηρίου..

”Wanna leave my own life behind
Not a “Yes sir”, not a follower
Fit the box, fit the mold
Have a seat in the foyer, take a number...”

Στο βίντεο του τραγουδιού οι κανονικοί άνθρωποι είναι σε διάταξη σε αποστάσεις στην διάταξη των θέσεων που ορίζει ένα microchip όπως ορίζεται σήμερα στους δημόσιους χώρους η κοινωνική/φυσική αποστασιοποίηση ενώ σ΄ελεύθερη κινητικότητα είναι μόνο κάποιες εξωπραγματικές οντότητες οι ”μεταλλαγμένοι”.!!

Ο στίχος ” πάρε τον αριθμό” συνοδεύεται από την εικόνα στο βίντεο που δείχνει τη συνδεσμολογία ενός μικροτσίπ. ‘Αμεση συσχέτιση…

Μία δυνατή «βροντή» ρίχνουν οι Imagine Dragons το αμερικάνικο ποπ-ροκ συγκρότημα από τη Νεβάδα στο τραγούδι τους με τίτλο «Thunder».Το τραγούδι Thunder του συγκροτήματος Imagine Dragons κυκλοφόρησε στις 27 Απριλίου 2017.

Το Πανομοιότυπο

dimpenews.com

Back to top button