Διεθνή

Νόμιμη και η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ με το ΝΟΜΟ 4958/2022 στην ιατρικά υποβοηθούμενη ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το καταγγέλoυν Αν. Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις. ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ!! ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ! ΒΙΝΤΕΟ

Νόμιμη και η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ με το ΝΟΜΟ 4958/2022 στην ιατρικά υποβοηθούμενη ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το καταγγέλουν Αν. Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις. ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ!! ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ!

Παναγιώτης Νικολόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

προβλέφθηκε η δυνατότητα να γίνεται η δωρεά σπέρματος ή ωαρίου μεταξύ συγγενών σε πλάγια γραμμή χωρίς να έχει διάκριση αν είναι εξ αίματος ή εξ αγχιστίας οπότε συγγενείς εξ αίματος σε πλάγια γραμμή είναι τ΄αδέρφια , τα ξαδέρφια οι θείοι και τ΄ανίψια. Πρόκειται για αιμομιξία. Το οποίο δεν το πήρε κανείς χαμπάρι από τον ελληνικό λαό δεν γράφτηκε πουθενά δεν ακούστηκε είναι αμφίβολο αν και οι βουλευτές που το ψήφισαν το κατάλαβαν.

Προσωπικά έτυχε βρέθηκε να εμφανιστώ στην επιτροπή των κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Ξέρετε υπάρχουν οι Επιτροπές της Βουλής που πριν πάει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο συζητιούνται εκεί. Εγώ εμφανίστηκα εκ μέρους της εταιρίας του Οικογενειακού Δικαίου να πω τις απόψεις μου και είπα τη λέξη ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ.

Λοιπόν ούτε ο Υπουργός Πλεύρης ούτε κανένας άλλος βουλευτής έκανε το παραμικρό σχόλιο, Και αυτό ψηφίστηκε έτσι και πέρασε έτσι. Οι μόνοι δηλ. που αντιδράσαμε ήμασταν εμείς οι διδάσκοντες Οικογενειακό Δίκαιο, οι Επιστημονικές Ενώσεις μας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι κάναμε και μια εκδήλωση τον Ιανουάριο και μάλιστα ο Υπουργός γνωστός για την ιδεολογία του κλπ είπε ότι οι καθηγητές του Οικογενειακού Δικαίου είναι συντηρητικοί..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Άρθρο 8

Προϋποθέσεις ιατρικής υποβοήθησης στην ανθρώπινη αναπαραγωγή Τροποποίηση άρθρου 1455 Α.Κ.

Στο άρθρο 1455 του Αστικού Κώδικα (Α.Κ.), περί της ιατρικής υποβοήθησης στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:…..β) προστίθεται νέο πέμπτο εδάφιο, και το άρθρο 1455 Α.Κ. διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1455 Η ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή (τεχνητή γονιμοποίηση) επιτρέπεται μόνο για να αντιμετωπίζεται η αδυναμία απόκτησης τέκνων με φυσικό τρόπο ή για να αποφεύγεται η μετάδοση στο τέκνο σοβαρής ασθένειας ή για να διατηρείται η γονιμότητα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ιατρικής αναγκαιότητας. Η υποβοήθηση αυτή επιτρέπεται μέχρι την ηλικία φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής του υποβοηθούμενου προσώπου. Η ανθρώπινη αναπαραγωγή με τη μέθοδο της κλωνοποίησης απαγορεύεται. Επιλογή του φύλου του τέκνου δεν είναι επιτρεπτή, εκτός αν πρόκειται να αποφευχθεί σοβαρή κληρονομική νόσος που συνδέεται με το φύλο. Δωρεά γεννητικού υλικού μεταξύ συγγενών είναι επιτρεπτή μόνο μεταξύ συγγενών σε πλάγια γραμμή.»

O Iατρικός Σύλλογος πήρε θέση; H Εκκλησία, η Επιτροπή Βιοηθικής τι λένε;

Eίναι και τεράστιο πνευματικό θέμα πέραν των επιστημονικά ιατρικά διαπιστωμένων παρενεργειών και συνεπειών στην υγεία.. Ο Οιδίποδας είναι τραγωδία.. Το αίμα θα φέρει αίμα… Σε χώρες που τελευταία αιματοκυλίστηκαν για δεκαετία και που είναι μωσαϊκό εθνοτήτων και κοινοτήτων η αιμομιξία γίνεται για τη διατήρηση καθαρότητας φυλής και πίστης. Ως και σε χριστιανικές κοινότητες της Εγγύς Ανατολής.. γι αυτό μάτωσαν. Ο πρώτος πνευματικός λόγος για την αιματοχυσία ήταν η αιμομιξία.. και μάλιστα γίνεται εν γνώσει των εκεί Ορθόδοξων θεσμών..αυτό κι αν είναι τραγωδία…. αλλά ανείπωτη..

dimpenews.com

Back to top button