breaking newsΕλλάδα

Έφυγε από την ζωή ο Εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης ο Ευεργέτης των Ενόπλων Δυνάμεων

 Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, που είχε δωρίσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πέθανε ο εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, που προσφάτως είχε δωρίσει όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εφοπλιστής πέθανε στις 15.30 το Σάββατο 10 Απριλίου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου νοσηλευόταν.

Ο  Ιάκωβος Τσούνης, προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση χαρίζοντας την περιουσία του στις «Άγιες», όπως τις αποκάλεσε, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα άφησε 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα και 60 αποβατικά σκάφη (αμφίβιων επιχειρήσεων).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στο twitter για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη: «Ο νεότερος βετεράνος του Β’ΠΠ, Εθν. Ευεργέτης Υπτγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης εξέπνευσε σήμερα. Υπήρξε αφοσιωμένος ευπατρίδης, υποστηρικτής των ΕΔ και άξιο Τέκνο της Πατρίδος. Θα λείψει σε όλους μας! Συλλυπούμαι βαθύτατα την οικογένειά του για την απώλεια αυτού του Μοναδικού Έλληνος!»

Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν, βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και εθνικός ευεργέτης. Έγινε υποστράτηγος επί τιμή, και ήταν ιδρυτής του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης» στο Αίγιο, όπως και του μουσείου που βρίσκεται δίπλα στη μόνιμη κατοικία του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Γεννημένος στην Πάτρα το 1925, ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων, ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
Ιάκωβος Τσούνης – Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ο Ιάκωβος Τσούνης με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Eurokinissi)

Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά, ενώ το 1966 εισήλθε στο χώρο της ναυτιλίας, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία, τα οποία του απέφεραν μεγάλη περιουσία. Δεν δίστασε μάλιστα να την εκμεταλλευτεί αναπτύσσοντας μεγάλη φιλανθρωπική δράση.

 

 

Πηγη

 

 

 

 

 

Back to top button