Διεθνή

Κάνουμε πόλεμο ή παίζουμε πόλεμο ή εν τέλει τι παιχνίδια παίζονται στο ρώσικο στρατό.Η Ρωσία παραδέχεται ότι 93 στρατιώτες της σκοτώθηκαν στη Makeevka όταν εντοπίστηκαν οι θέσεις τους από μαζική χρήση κινητών!!! Οι ΗΠΑ: 200-500 νεκροί ή τραυματίες!!

Κάνουμε πόλεμο ή παίζουμε πόλεμο ή εν τέλει τι παιχνίδια παίζονται στο ρώσικο στρατό. Eίναι ίντριγκα φατριών αλληλοφάγωμα στρατηγών είναι κάτι άλλο; Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Makeevka πλησίον της α΄γραμμής έκαναν μαζική χρήση κινητών πρόδωσαν τις θέσεις τους κι εξαϋλώθηκαν από τον εχθρό. Απαράδεκτα κενά…μαζική εκατόμβη. Σ΄εμπόλεμες ζώνες για να είσαι σίγουρος σε ανάλογες περιπτώσεις ρίχνεις το σήμα ώστε να υπάρχει αδυνατότητα πρόσβασης και έχεις δώσει σαφείς οδηγίες. Συμβαίνουν πράγματα που δεν γίνονται ούτε από πολιτοφυλακές στα μέτωπα Συρίας, Ιράκ ή από Χούτι στην Υεμένη….Επίσης η υπερσυσώρευση στρατευμάτων σε στατικό σημείο στην εμπόλεμη ζώνη είναι αυτοκτονία. Δεν συγχωρείται αμέλεια σε αυτό το βαθμό εν καιρώ πολέμου στην α΄γραμμή.

Η Ρωσία έρχεται να παραδεχθεί τώρα αυτό που διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή από πολλές πηγές Ρώσων πολεμικών ανταποκριτών. Ο κύριος λόγος για το μαζικό θάνατο Ρώσων στρατιωτών στη Makeevka είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων που μπόρεσαν να εντοπίσουν τα ουκρανικά στρατεύματα. Λαμβάνονται μέτρα για να αποκλειστεί αυτό στο μέλλον, οι δράστες θα λογοδοτήσουν, δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Σεβριούκοφ, Πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την 1η Ιανουαρίου, στις 00.01 ώρα Μόσχας, το ουκρανικό πυροβολικό εκτόξευσε έξι βλήματα HIMARS σε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης σε μια από τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή Makeyevka, δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα. Τέσσερις πύραυλοι με κεφαλή κατακερματισμού υψηλής έκρηξης έπληξαν το κτίριο όπου βρίσκονταν Ρώσοι στρατιωτικοί. Ο Sevryukov ανέφερε προηγουμένως 89 νεκρούς. “Αυτή τη στιγμή, μια επιτροπή εργάζεται για να διερευνήσει τις συνθήκες του συμβάντος. Όμως είναι ήδη προφανές ότι ο κύριος λόγος για αυτό που συνέβη ήταν η κατοχη και μαζική χρήση κινητων τηλεφωνων, παραβαινοντας σχετικη απαγόρευση, από το προσωπικό », είπε ο στρατηγός.RIA NOVOSTI

Αρχικά το Υπ. Άμυνας Ρωσίας είχε μιλήσει για 63 νεκρούς.

Οι Ουκρανοί μιλούν για εκατοντάδες νεκρούς ενώ και ρώσικες πηγές μιλούν για περί τους 270 νεκρούς. Έχουν περισυλλεγεί λένε πάνω από 150 πτώματα υποβάλλονται σε τεστ dna προς ταυτοποίηση αργή είναι η διαδικασία αναγνώρισης υπάρχουν επίσημα ως αγνοούμενοι πολλοί στο τέλος ο απολογισμός θα είναι 270 λένε.

Αμερικανός αξιωματούχος στο CBS: εκτιμάται ότι 200 -500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από ουκρανικούς HIMARS στη Makiivka.

dimpenews.com

Back to top button