Διεθνή

CDC: Η φυσική ανοσία ήταν 6 φορές ισχυρότερη από τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια του κύματος Δέλτα!

Η φυσική ανοσία ήταν έξι φορές ισχυρότερη κατά τη διάρκεια του κύματος Δέλτα από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ το CDC.

H φυσική ανοσία στον Covid: έναντι της παραλλαγής Delta, μια λοίμωξη στο παρελθόν προστατεύει περισσότερα από τον εμβολιασμό

Κατά της παραλλαγής Delta, τα μη εμβολιασμένα άτομα που είχαν προηγουμένως προσβληθεί από τον Covid-19 ήταν καλύτερα προστατευμένα από τα άτομα που είχαν μόνο εμβολιαστεί, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Παρόλα αυτά, «ο εμβολιασμός παραμένει η ασφαλέστερη στρατηγική» κατά της νόσου, υπογράμμισε το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) δημοσιεύοντας αυτά τα δεδομένα.
Οι υγειονομικές αρχές μελέτησαν τα κρούσματα στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια από τα τέλη Μαΐου έως τον Νοέμβριο του 2021. Η Delta έγινε η πλειοψηφία στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Ιουνίου.

Το CDC σημειώνει ότι μελέτες για τη Delta και σε άλλες χώρες «έχουν επίσης αποδείξει αυξημένη προστασία ατόμων που είχαν μολυνθεί προηγουμένως, εμβολιασμένων και μη , σε σύγκριση με τον εμβολιασμό μόνο».

Τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για τη διερεύνηση της ανθεκτικότητας της προστασίας που παρέχει η μόλυνση έναντι καθεμιάς από τις παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του Omicron.

dimpenews.com

Back to top button