Ελλάδα

Η ΕΕ ζητά από Ελλάδα και Κύπρο να προβούν σε παραχωρήσεις προς την Τουρκία για την κρίση με τους Πρόσφυγες !

Αντί να πιέσουν την Τουρκία, απειλώντας την να «συμμορφωθεί» εάν θέλει κάποτε να εισέλθει  στην ΕΕ, οι «υποκριτές» εταίροι μας…

Αντί να πιέσουν την Τουρκία, απειλώντας την να «συμμορφωθεί» εάν θέλει κάποτε να εισέλθει  στην ΕΕ, οι «υποκριτές» εταίροι μας πιέζουν την χώρα μας και την Κύπρο  να προβούν σε «παραχωρήσεις λόγω της  μεταναστευτικής συμφωνίας .
Ο περιβόητος Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε ( όχι επίσημα)   από την Ελλάδα και την  Κύπρο να προβούν  σε παραχωρήσεις προς την Τουρκία, ώστε η Ευρώπη να καταλήξει  σε συμφωνία για το θέμα της ροής των προσφύγων, ανακοίνωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το διεθνές  πρακτορείο , η Επιτροπή θα παρουσιάσει τρεις προτάσεις στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, μεταξύ της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

 

Η Ευρώπη θα ζητήσει από την  Ελλάδα και την Κύπρο να  δεχθούν  τις ακόλουθες παραχωρήσεις:
Α. Το άνοιγμα «υπό συνθήκες» πέντε νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Αυτό γίνεται για να περιοριστεί η απειλή του Προέδρου της Κύπρου κ.  Νίκου Αναστασιάδη ότι θα μπλοκάρει την συμφωνία.
Β. Η Ελλάδα να κηρύξει την Τουρκία ως ασφαλής τρίτη χώρα προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των προσφύγων και των μεταναστών που επιστρέφουν στην Τουρκία.
Το σχέδιο θα προβλέπει ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν να εξετάζουν τις αιτήσεις για άσυλο από όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν στα νησιά της χώρας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Γ. Κατάργηση της  βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ από τον Ιούλιο.
Εδώ, το εμπόδιο είναι η αντίδραση της Γαλλίας. Η Γαλλία απαιτεί  η Άγκυρα να πληροί τις προϋποθέσεις πριν τα 72 εκατομμύρια  Τούρκοι πολίτες ξεχυθούν  στην Ευρώπη ελεύθερα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια  συμβιβαστική λύση που  περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας «κρίσιμης μάζας»  προαπαιτούμενων προϋποθέσεων, όπως το δικαστικό σύστημα, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων , οι ηγέτες της ΕΕ ελπίζουν να συμφωνήσουν σε πολιτικό και νομικό επίπεδο, έτσι ώστε αυτό το ακανθώδες ζήτημα να  επιλυθεί κατά την διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Επίσης, η ΕΕ  θα πρέπει να αποφασίσει για το ποσό χρηματικής βοήθειας που θα πρέπει να δώσει η Ευρώπη στην Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων, πέραν των € 3.000.000.000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι διαλύουν εν γνώσει τους στην ένωση αυτή, αφήνοντας ελευθέρους να εισέλθουν στην Ευρώπη  72 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, εκτός των εκατομμυρίων  μεταναστών.
Μετά από αυτήν την συμφωνία τίθεται χρονικό όριο διάλυσης της ΕΕ, με ορίζοντα τον 1,5 χρόνο.

 

 

 

pentapostagma.gr

Related Articles