Κύπρος

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αεροπειρατής: Nέα τροπή στην αεροπειρατεία της Egypt Air. Πρώην μέλος του στρατού ο δράστης

 Πρόσωπο ασταθούς κατάστασης», λένε οι κυπριακές Αρχές Στα χέρια της Αστυνομίας ο αεροπειρατής

Αλλάζουν ξαφνικά τα δεδομένα στην υπόθεση υπόθεση της αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αεροσκάφος της Egyptair, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. 
Νέες πληροφορίες από την Αίγυπτο, αναφέρουν πως ο αεροπειρατής είναι πρώην μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και ζητεί την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.
Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, ο δράστης αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και το όνομά του είναι Σαϊφ Ελ Ντι Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Αλ Σίσι.
Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη, που κρατά ομήρους επτά άτομα (δύο μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες από ευρωπαϊκές χώρες) παραμένουν ακόμη υπό διερεύνηση καθώς τα αρχικώς θεωρούμενα ερωτικά κίνητρα του, φαίνεται ότι δεν ισχύουν.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής είχε ζητήσει να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή. Η γυναίκα φέρεται να βρίσκεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο. Εχει παραλάβει την επιστολή η οποία και μεταφράζεται.
 
Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.
Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, φέρει επάνω του.

 

 

 

presspublica.gr

Related Articles