Ελλάδα

«ΛΑΓΟΣ» Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ; Τι κρύβεται πίσω από την… γκάφα με την ονομασία των Σκοπίων


Σαν βόμβα έσκασε χθες η «γκάφα» του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος εκ παραδρομής -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Αμέσως σήμανε συναγερμός όχι μόνο στα κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά και στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. «Δεν αρκεί η σύγνωμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του» ήταν το tweet που «ανέβασε» ο Πάνος Καμμένος μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

kammenos tweet

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η δήλωση του κ. Μουζάλα δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές επιδέχεται πολλών ερμηνείων. Για παράδειγμα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο εν λόγω υπουργός να έπαιξε το ρόλο του «λαγού».
Είναι χαρακτηριστικό ότι κ. Μουζάλας ήταν από τους πρώτους που μιλούσε για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (τελικά τα σύνορα έκλεισαν), ενώ ήταν και από τους πρώτους που μιλούσε για ενδεχόμενο εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα (τελικά εγκλωβίστηκαν). Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο υπουργός να αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για ενδεχόμενες υποχωρήσεις της χώρας μας.
Ως γνωστόν τα Σκόπια προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να γίνουν μέλος της ΕΕ ενώ σύμφωνα με γεωπολιτικούς αναλυτές δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο άνοιγμα των βορείων συνόρων της χώρας να συνδεθεί με σοβαρές υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. «Ό,τι συγγνώμη και να ζητήσει, από εδώ και πέρα θα παίζει ένα βίντεο όπου Έλληνας υπουργός θα αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος. Εξάλλου, η γκάφα του κ. Μουζάλα αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, εάν ο κ. Μουζάλας είπε όντως εκ παραδρομής τη λέξη «Μακεδονία» θα το διόρθωνε αμέσως, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν Ωστόσο, ο υπουργός δεν προέβη σε τέτοια κίνηση, αντιθέτως ζήτησε συγνώμη όταν προκλήθηκε σάλος.
Την ίδια στιγμή, θα πρέπει σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μουζάλας έχει εκφράσει την πρόθεση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να επιστρέφει στα καθήκοντα του ως γιατρός. Αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει αυτά τα σενάρια, συνήθως όμως δεν υπάρχει «καπνός χωρίς φωτιά»…

 

 

 

crashonline.gr

Related Articles