Διεθνή

Μαζική οπισθοχώρηση των ισλαμιστών προς τη Ράκκα καθώς ο στρατός απελευθερώνει διαρκώς εδάφη

 

Στρατής Μαζίδης
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών η αμυντική γραμμή της ISIS στο νοτιοανατολικό Χαλέπι έχει πλήρως καταρρεύσει και τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν κινούμερα προς την επαρχία της Ράκκα.
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες οι τακφιριστές προσπάθησαν να αποκόψουν την μοναδική γραμμή τροφοδοσίας του Χαλεπίου στον οδικό άξονα Χάμα – Χανασέρ – Χαλέπι, όταν κατέλαβαν προσωπινά το Χανασέρ και τα γύρω χωριά. Ωστόσο η αντίδραση του συριακού στρατού με τους “Τίγρεις” και τα ρωσικά βομβαρδιστικά υπήρξε αστραπιαία. Οι ισλαμιστές εκδιώχθηκαν μετρώντας βαρύτατες απώλειες. 
Επίσης προ ολίγων ημέρων έγινε νέα απόπειρα στον ίδιο άξονα αλλά στο τμήμα Χάμα – Ιθρίγια πριν το Χανασέρ ώστε να αποκοπεί η 555η Ταξιαρχία αλλά εξουδετερώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
Εκτός των άλλων όπως επισημαίνει και το almasdar η ISIL αρχίζει πλέον να υποφέρει από έλλειψη μαχητών ενώ αντίθετα το 4ο Μηχανοκίνητο Τμήμα έχει δεχθεί σημαντικές ενισχύσει από άλλες θέσεις στο Χαλέπι. Ως εκ τούτου το νοτιοανατολικό Χαλέπι εκκαθαρίζεται δίχως ιδιαίτερες αντιστάσεις.
Η ISIS έχει πλέον δημιουργήσει μια νέα αμυντική γραμμή ανατολικά της λίμνης Jabboul ώστε να αποτραπεί η απελευθέρωση του Deir Hader και των αεροπορικών βάσεων της Tabaqa και Jirah. Εάν οι προαναφερθείσες περιοχές απελευθερωθούν τότε οι ισλαμιστές εκδιώκονται πλέον από τη βόρεια Συρία και θα δημιουργήσουν εκ των πραγμάτων μια ύστατη κι απελπισμένη τελευταία γραμμή άμυνας στην ίδια τη Ράκκα.

 

 

 

 

 

 

freepen.gr

Related Articles