NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το να λες “Καλά Χριστούγεννα” σε έναν Εβραίο είναι “μικροεπιθετικότητα”

 

Η φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά πλέον ποινικοποιείται ως παρενόχληση. Η δημιουργία του όρου “μικροεπιθετικότητα” (microaggression) και η προώθησή της σε κολλέγια και πανεπιστήμια σκοπεύει να κρατήσει τους σπουδαστές εκτός ισορροπίας, με αίσθημα ενοχής, και σοβαρή σύγχυση. Τώρα, και οι ενήλικες διδάσκονται τον όρο.

Ένα λάθος, και αποστέλλονται σε τάξεις κατήχησης, αναγκάζονται να σκύβουν το κεφάλι, ή ακόμα να απολύονται και να μαρκάρονται ως ρατσιστές από τους μικροπρεπείς δυνάστες που μας κυβερνούν με σιδερένια πυγμή.

 

 

Σύμφωνα με την Daily Caller:
Ακολουθώντας το παράδειγμα των ελίτ φιλελεύθερων πανεπιστημίων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχει αρχίσει την πάταξη της “μικροεπιθετικότητας” στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο από τον διευθύνων σύμβουλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την διαφορετικότητα Τζον Ρόμπινσον, οι εργαζόμενοι που διαπράττουν “μικροεπιθετικότητες” κινδυνεύουν να παραβιάζουν τους νόμους παρενόχλησης με αυτό τον τρόπο.
Ο Ρόμπινσον δημοσίευσε την επιστολή στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού State με τον τίτλο “Το νέο πρόσωπο του αποκλεισμού: Μικροεπιθετικότητες”. Το περιοδικό έχει ως στόχο να “διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων” και να “εξοικειώσει τους εργαζόμενους με τις εξελίξεις που ενδέχεται να επηρεάζουν τις λειτουργίες ή το προσωπικό”, σύμφωνα με την ιστοσελίδατου Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στην επιστολή, ο Ρόμπινσον εξήγησε στους υπαλλήλους ότι οι μικροεπιθετικότητες” είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν από τις εμφανείς διακρίσεις” και “συχνά φαίνονται ως έλλειψη τακτ ή μια πράξη άκακης άγνοιας.”
john_robinson_state_dept_photo

Ο Τζον Ρόμπινσον.

Οι μικροεπιθετικότητες μπορεί να είναι επιζήμιες για το ηθικό των εργαζομένων και της δέσμευσής τους”, επέμεινε ο Ρόμπινσον. “Αφημένες χωρίς αντιμετώπιση, οι μικροεπιθετικότητες μπορεί με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσουν σε συγκρούσεις στο χώρο εργασίας και τελικά να επηρεάσουν τις λειτουργίες”.
“Σοβαρές ή διάχυτες μικροεπιθετικότητες που βασίζονται σε προστατευμένες κατηγορίες ίσης ευκαιρίας απασχόλησης μπορεί να αυξηθούν στο επίπεδο της παρενόχλησης, υπό ορισμένες συνθήκες”, προειδοποίησε ο Ρόμπινσον.
Η ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει επίσης «αστεία», «προσβλητική συμπεριφορά», «προσβλητικά σχόλια» και «λεκτική ή σωματική συμπεριφορά με βάση τη φυλή / χρώμα ενός ατόμου» ως παραδείγματα παρενόχλησης.
Στην επιστολή του, ο Ρόμπινσον δανείζεται τον ορισμό του καθηγητή του Κολούμπια Derald Wing Sue για τις “μικροεπιθετικότητες,” τις οποίες ο Sue ορίζει ως “καθημερινές λεκτικές, μη λεκτικές και περιβαλλοντικές προσβολές, επιπλήξεις ή προσβολές, είτε εκούσιες ή ακούσιες, οι οποίες επικοινωνούν εχθρικά, υποτιμητικά ή αρνητικά μηνύματα σε στοχευμένα άτομα”.
Στο βιβλίο του “Μικροεπιθετικότητες στην καθημερινή ζωή”, ο Sue ισχυρίζεται ότι λέγοντας “Καλά Χριστούγεννα” σε έναν Εβραίο είναι μια σαφής “μικροεπιθετικότητα.” Η Daily Caller ήρθε σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να διευκρινιστεί κατά πόσον ο οργανισμός θεωρεί, επίσης, το “Καλά Χριστούγεννα” μια μικροεπιθετικότητα αλλά δεν πήρε απάντηση μέχρι τη δημοσίευση.
Ο Ρόμπινσον έβαλε και μερικά παραδείγματα μικροεπιθετικότητας στην επιστολή, όπως το να ρωτάς έναν Ασιάτη “Από πού είσαι;”. Πρόσφερε επίσης το δικό του ορισμό για τις μικροεπιθετικότητες: “αδρανείς ερωτήσεις και σχόλια που σε αφήνουν να αισθάνεσαι λίγο άβολα ή προσβεβλημένο”.
Η ιδέα της μικροεπιθετικότητας έχει μέχρι σήμερα σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί στην αριστερή κλίση της ακαδημαϊκής κοινότητας. Φιλελεύθερα πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει αντιπαράθεση για να δουν την εξάλειψη ορισμένων “μικροεπιθετικών” φράσεων και ιδεών από το λεξιλόγιο των μαθητών.

 

Αναφερόμενος στους Αμερικανούς ως «Αμερικανοί», λέγοντας ότι «το πιο ειδικευμένο πρόσωπο πρέπει να πάρει τη δουλειά», ή ανακοινώνοντας την πίστη σας ότι «η Αμερική είναι μια χώρα ευκαιριών» είναι όλα κοινά παραδείγματα “μικροεπιθετικότητας” στον ακαδημαϊκό χώρο.

Related Articles