breaking newsΔιεθνή

Αυστραλία: Εναέρια σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών – Έρευνα για τους αγνοούμενους

Δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά από εναέρια σύγκρουση δύο μικρών αεριωθούμενων αεροσκαφών πάνω από τη θάλασσα, ανοιχτά της Μελβούρνης το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος, αμέσως ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τέσσερα ελικόπτερα και σκάφη διάσωσης της λιμενικής αστυνομίας ενώ έσπευσαν και πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Περίπου μια ώρα μετά εντοπίστηκαν κάποια συντρίμμια ενώ οι έρευνες διακόπηκαν με την έλευση της νύχτας και θα συνεχιστούν το πρωί.

Τα δύο πρώην στρατιωτικά αεροσκάφη Viper S-211 Marchetti τα οποία πετούσαν ιδιώτες πλησίαζαν από τη θάλασσα προς τα βόρεια παράλια του κόλπου που σχηματίζει η ευρύτερη Μελβούρνη και επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, σημειώθηκε η σύγκρουση με αποτέλεσμα την πτώση του ενός αεροσκάφους στη θάλασσα ενω το δεύτερο κατάφερε να προσγειωθεί σε παρακείμενο αεροδρόμιο.

Το δυστύχημα συνέβη 12 μίλια δυτικά της περιοχής mount Martha στη χερσόνησο του Mornington η οποία είναι πυκνοκατοικημένη.

Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος ξεκίνησαν ήδη από την αρμόδια Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Αυστραλίας (The Air Transport Safety Bureau-ATSB).

Πηγή: Ertnews.gr

PrimeNews.

Back to top button