breaking newsΕλλάδα

Η κυπριοποίηση του Έβρου..

Τα σύνορα μιας χώρας ειδικά με τον αιώνιο αντίπαλο πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα και σφραγισμένα, φραγί εισερχομένων…. Ωστόσο έχασε τα σύνορα της η χώρα εν μέσω συριακού κι έγιναν διάτρητα γιατί υποτάχθηκε στις ντιρεκτίβες Βρυξελλών που ήθελαν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο λεφούσι της αυτοαποκαλούμενης και κατ΄ουσίαν φιλοτουρκικής συριακής αντιπολίτευσης που έχασε τον πόλεμο και βγήκε εκτός. Ήθελε επίσης η Αθήνα να στηρίξει το αφήγημα της Δύσης περί δικτάτορα Άσαντ και ταλαίπωρων διωκόμενων προσφύγων που η καλή Ευρώπη θα περιμαζέψει..Ως κι ο πάπας ήρθε να ευλογήσει το εγχείρημα στα νησιά.. Η μπίζνα βόλευε επίσης τους πάντες ημέτερους και μη ΜΚΟ κλπ τοπική κοινωνία και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σε κυπριοποίηση Έβρου με οδοφράγματα ελεγχόμενης ή και ανεξέλεγκτης διέλευσης αντί για σύνορα..Μόνο που η Κύπρος είναι μια και ενιαία κι αυτή είναι η στόχευση ενώ στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι και ήταν πάντα διακριτές οι κρατικές οντότητες. Θα είχε νόημα αν είχε ευρωπαϊκή προοπτική η Τουρκία κάτι που δεν διαφαίνεται από πουθενά και πάλι όχι κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Μετά την τελευταία καταστροφή και εν μέσω πανικού και για ν΄αποποιηθεί τις ευθύνες της η κεντρική εξουσία ”γκάζωσε” πάνω σε αυτούς που η ίδια και οι πολιτικές της φέρνουν από εδώ. Η πίεση όλη πέφτει στον στρατιωτικό παράγοντα που δεν αφήνεται απερίσπαστος να χειριστεί ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στο πιο ευαίσθητο τομέα άμυνας της χώρας. Ένα μέρος της ”κοινωνίας των πολιτών” αισθάνθηκε ότι ήρθε να καλύψει ένα κενό αλλά εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος της προβοκάτσιας στη Θράκη και γεγονότα που μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Συνθήματα όπως ”κάψτε τους” που ακούστηκαν είναι όχι μόνο απάνθρωπα αλλά και εθνικά επιζήμια για Θράκη.. Οπότε μόνο συντεταγμένα μπορείς ν΄αντιμετωπίσεις μια ανάλογη κατάσταση στο βαθμό που ελέγχεται καθώς από τη στιγμή που παρέδωσες όλο ο φάσμα συνόρων σου για μια δεκαετία για να εξυπηρετήσεις πολιτικές ξένων συμφερόντων είναι δύσκολο να ξαναπάς στο σημείο 0 γιατί έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα κι ένα νέο status quo. Δηλ. τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να προκληθεί θερμό επεισόδιο αν κάνεις το αυτονόητο.

Ένα άλλο θέμα που θα βρούμε μπροστά μας είναι η αποπατριδοποίηση της νεολαίας λόγω εκδυτικοποίησης της κάτι που αντιμετώπισε ως και η Ρωσία κι αναγκάστηκε να μεριμνήσει ετεροχρονισμένα.. Ο εξανδραποδισμός της ελληνικής νεολαίας συνεχίζεται από το ίδιο το κράτος με νομοθεσίες, προπαγάνδα, εκπαιδευτική πολιτική-προγράμματα και αυτό είναι μέγα ζήτημα εθνικής ασφάλειας..

Ο Έβρος μάνα καίγεται…………

dimpenews.com

Back to top button