Διεθνή

Η Αυστρία αφού Έκλεισε τα Σύνορα της ΠΓΔΜ τώρα Προβάλλει το «Μακεδονικό» Παρελθόν της – Πόσο Ξευτίλες είναι Τελικά …

 

 

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

 

 

Όλη η αντιευρωπαϊκή στάση της ΠΓΔΜ προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Αυστρίας, που υλοποιείται με τα κλειστά σύνορα προς την Ελλάδα, βλέπουμε πλέον να λειτουργεί ανταποδοτικά και η Αυστρία να τιμά τον σημαντικό σύμμαχο της στην ΄΄Βαλκανική Οδό΄΄, βοηθώντας την να αναδείξει το ΄΄Αρχαίο Παρελθόν της΄΄.

 

Έτσι εκτός από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία η Αυστρία έπεισε τα Σκόπια να κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, υποσχόμενη και βοήθεια σε δυνάμεις ασφαλείας, η Αυστρία φαίνεται, σύμφωνα με τον τύπο, ότι βοηθά το γειτονικό κράτος και σε άλλους τομείς, όπως στην τουριστική αξιοποίηση της προσπάθειας προσεταιρισμού του αρχαίου παρελθόντος των Μακεδόνων.
Το υπουργείο Οικονομικών της ΠΓΔΜ έκανε μάλιστα τελετή προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις Αυστριακών συμβούλων για την ανάπτυξη του τουρισμού. Η διαφημιστική καμπάνια εστιάζει στη «διαχρονικότητα της Μακεδονίας» έχοντας τον τίτλο «Μacedonia Timeless», θέλοντας φυσικά με αυτή την αλυτρωτική καμπάνια να βοηθήσει τη σύμμαχο χώρα της, στην προσπάθεια οικειοποίησης της Αρχαίας Μακεδονίας.

 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκολα Πόποσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς φρόντισε να τονίσει ότι η Αυστρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ, με επενδύσεις που ανέρχονται στα 437 εκατ. ευρώ.


Θεωρούμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο τόσο από την ΠΓΔΜ όσο και από την Αυστρία, για να καταλάβουμε ότι είναι εχθρικές χώρες. Είναι πολλοί αυτοί που γράφουνε ότι καλά κάνουν και κοιτάνε τα δικά τους συμφέροντα, δεν θα διαφωνήσουμε αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι φέρονται εχθρικά προς την Ελλάδα. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι όλοι αυτοί οι καιροσκόποι, θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν πικρό τίμημα, τόσο εντός όσο και εκτός ΕΕ.

 

 

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Back to top button