Διεθνή

Γαλλικός στρατός κατευθύνεται στη Ρουμανία για ν΄αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Μακρόν: ”θα στείλω στρατό”. Πούτιν: θα γίνει χρήση πυρηνικών αν απειληθεί η Ρωσία..!

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση..Γαλλικός στρατός κατευθύνεται στη Ρουμανία για ν΄αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Μακρόν: ”θα στείλω στρατό”. Πούτιν: θα γίνει χρήση πυρηνικών αν απειληθεί η Ρωσία..!

Γαλλικά συντάγματα φέρονται να κατευθύνονται προς τη Ρουμανία, στο πλαίσιο προετοιμασίας για ανάπτυξη στην Ουκρανία εναντίον του ρωσικού στρατού, ιδιαίτερα στην Οδησσό. Ανάμεσά τους αναφέρεται το 2ο Σύνταγμα Ξένων (Εξωτερικού;) Πεζικού της Nîmes αναφέρουν γαλλικές πηγές πριν λίγο.

Νωρίτερα η le monde είχε αποκαλύψει τις εκπεφρασμένες θέσεις του Μακρόν που μ΄«ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι», είπε «με κομπασμό » μπροστά στους καλεσμένους του στα Ηλύσια στις 21 Φεβρουαρίου: «Σε κάθε περίπτωση, τη χρονιά που έρχεται , θα πρέπει να στείλω μερικούς τύπους στην Οδησσό». Eνώ πριν λίγο σε διάγγελμα του για ουκρανικό ο Μακρόν επισημαίνει: «Εάν η Ρωσία συνεχίσει την κλιμάκωσή της, θα είμαστε έτοιμοι. » Πρόσθεσε σε ύφος ντελιριώδες: «Θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει ποτέ. »Παραδέχθηκε ωστόσο πως η κατάσταση είναι δύσκολη για τους Ουκρανούς. ”Έχουν όρια όσον αφορά τους άνδρες γιατί η Ρωσία είναι μεγαλύτερη χώρα. […] Ναι, η αρχή του 2024 πρέπει να είναι η χρονιά αντίδρασης. »

Στην αντίπερα όχθη ο Πούτιν δήλωσε : η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η ύπαρξη του ρωσικού κράτους (RIA) και ότι «η ίδρυση πυρηνικής μονάδας στο διάστημα αποτελεί προτεραιότητα».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε επίσης ότι το ρωσικό πυρηνικό δόγμα προβλέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν η χώρα δέχεται επίθεση με χρήση πυρηνικών όπλων ή μαζικής καταστροφής.
Νέα προειδοποίηση από τη Μόσχα. Η Ρωσία είναι έτοιμη για μάχη, ιδιαίτερα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, αλλά «δεν υπάρχει άμεση πίεση» δήλωσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του σε ρωσικά δημόσια μέσα ενημέρωσης. 2024.

dimpenews.com

Back to top button