Διεθνή

Οι δυνάμεις Κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο τέθηκαν σ΄επιφυλακή εν όψει επίθεσης Σέρβων.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού λόγω της πιθανότητας «στρατιωτικής επίθεσης» της Σερβίας κατά του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου στα κατεχόμενα..Σήμερα το πρωί όλες οι μονάδες του στρατού του Κοσσυφοπεδίου* (KSF) κλήθηκαν στις βάσεις τους και ο λεγόμενος πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου* Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι η KSF μπορεί να χρειαστεί να σταλεί στο βορρά για να «ασφαλίσει τα σύνορα».

Αν στο παρασκήνιο άναψε το πράσινο φως τίποτα δεν αποκλείεται αν και ο Βούτσιτς διαψεύδει ως την τελευταία στιγμή αυτό που του καταμαρτυρούν οι ΗΠΑ ότι συσσωρεύει στρατεύματα στα σύνορα με κατεχόμενα Κοσσυφοπεδίου.

Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, χθες οι Σέρβοι είπαν ότι συγκεντρώνουν τα στρατεύματά τους κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα λένε ότι η Σερβία αποφάσισε να αποσύρει μερικά στρατεύματα, μετά ο Βούτσιτς παραδέχεται ότι θα αποσύρει όλα τα στρατεύματα και ότι δεν έχει σκοπό να εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο.

Πρόεδρος Βούτσιτς: Μειώνουμε τον αριθμό των Σέρβων στρατιωτών από τη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια από 14.000 σε 4.000.

Τακτικοί ελιγμοί;

dimpenews.com

Back to top button