Διεθνή

To Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απαγόρευσε τη μεταφορά δεδομένων των μη εμβολιασμένων στις Δημαρχείες! ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΗ

Κόκκινη Γραμμή….Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισραήλ απαγόρευσε τη μεταφορά δεδομένων των μη εμβολιασμένων προς τις δημαρχείες. Επικαλούμενο το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής οι δικαστές ζήτησαν από την κυβέρνηση και τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας να μην μεταφέρουν τα στοιχεία μη εμβολιασμένων στις δημαρχείες. Η ανώτατη δικαστική αρχή της χώρας εξέδωσε διάταγμα απαγορεύοντας στο Υπ. Υγείας να μεταφέρει στις τοπικές αρχές πληροφορίες για τα μη εμβολιασμένα άτομα για Covid-19.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης την κυβέρνηση και τα ταμεία υγείας να εξηγήσουν γιατί ο νόμος που επιτρέπει στο υπουργείο να το πράξει δεν καταργήθηκε. Έχουν έως την Κυριακή το απόγευμα προθεσμία για να υποβάλουν απάντηση.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος υιοθετήθηκε το τελευταίο μήνα στο Knesset, και εξουσιοδοτεί το Υπ. Υγείας να μεταφέρει δεδομένα στις Δημαρχείς και στο Υπ. Εκπαίδευσης για μια περίοδο 6 μηνών.Το πρόσχημα του νόμου (σσ που ουσιαστικά θεσπίζει ιατρικό φακέλωμα πολιτών με βάση τη συμμετοχή τους ή μη στην πειραματική 3η φάση δοκιμών επί πληθυσμού των εμβολίων mRNA) είναι να εμψυχώσει τους μη εμβολιασμένους (να τους εκβιάσει καθιστώντας ουσιαστικά παράνομο τον εμβολιασμό) και απαγορεύει την εκμετάλλευση των δεδομένων για άλλους σκοπούς.Στην απόφασή τους οι δικαστές ανέφεραν ότι αυτοί οι νόμοι «παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή» εγγυημένου από τους θεμελιώδεις νόμους οι οποίοι χρησιμεύουν ως σύνταγμα του Ισραήλ.Η επόμενη ακρόαση είναι προγραμματισμένη για τις 16 Μάρτη με μια πιο διευρυμένη σύνθεση όπως αυτή των 7 δικαστών.

Η δικαστική αυτή απόφαση επέρχεται μετά από προσφυγή της Ένωσης για τα Πολιτικά δικαιώματα του Ισραήλ κι από την Ένωση Physicians for Human Rights–Israel. Βουλευτές της αντιπολίτευσης, η ισραηλινή Ένωση για τους γιατρούς της δημόσιας υγείας και άλλοι ομοίως ανέφεραν τους φόβους τους για την ιδιωτική ζωή από αυτό το νόμο.timesofisrael 10/3/21

Κόκκινη Γραμμή η αυθαιρεσία της εξουσίας έχει και όρια

dimpenews.com

Back to top button