Ελλάδα

Γιατί θέλουν και οι Τούρκοι να υποδεχτούν τον Πάπα στη ΛΕΣΒΟ;

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το μεγάλο ραντεβού έκλεισε για το Σάββατο που μας έρχεται.

Και φυσικά από την ανθρωπιστική παράσταση-τελετή δεν πρέπει να λείψει κανένας γεωπολιτικός παίκτης.

Διότι οι πλείστοι από αυτούς που έδωσαν το ραντεβού στην Λέσβο δεν είναι μόνο πνευματικοί ηγέτες αλλά και γεωπολιτικά μυαλά που με τις αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας πολλές φορές δίχως να ρωτήσουν το ΑΓΙΟ ΘΕΟ.

¨Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίσκεψη το Σάββατο στη Λέσβο, του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Συνεχείς πολύωρες συσκέψεις πραγματοποιούνται σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου της Μυτιλήνης με τη συμμετοχή των στενών συνεργατών των τριών Προκαθημένων και των ανθρώπων που θα φροντίσουν για την ασφάλεια και τη φιλοξενία στη Λέσβο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συνοδεύεται από 25 αξιωματούχους και 53 δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου, ειδικούς σε θέματα της Αγίας Έδρας, οι οποίοι θα έρθουν με αεροσκάφος της Alitalia.¨ http://www.iefimerida.gr/ 12 Απριλίου 2016

Από την γεωπολιτική σαλάτα που φτιάχνεται στην ευρύτερη περιοχή μας μπορεί να λείψει ο μαϊντανός που λέγεται Τούρκος;

Είναι δυνατόν να παρευρίσκονται στην συνάντηση όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και ο ¨μεγάλος ανθρωπιστής της Άγκυρας¨ να είναι στην απέξω;

Για τον λόγο αυτό στο Αιγαίο έκαναν παρουσία και DRONES, ίσως για να αποτυπώσουν τις ετοιμασίες της μεγάλης υποδοχής και την ίδια την συνάντηση;

¨ΚΑΙ DRONES ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: Πέντε ψυχροπολεμικά επεισόδια σε λίγες ώρες! – Σε επιφυλακή η ΠΑ¨ 12:20 12/04/2016 του Πάνου Σπαγόπουλου http://www.pronews.gr/portal

Τι τους τσίμπησε ξαφνικά τους γείτονες μύγα τσε-τσε;

¨Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο, με στόχο να κατοχυρώσει τις διεκδικήσεις της. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν όποτε θελήσουν όπου θελήσουν και κυρίως πάνω από νησιά που επιθυμούν να αμφισβητήσουν όπως οι Οινούσσες.

Η Ελλάδα αναχαιτίζει (καταγράφει δηλαδή τους αριθμούς των αεροσκαφών που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο), αλλά δεν μπλέκει σε αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά.

Το σκηνικό είναι άκρως επικίνδυνο.

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, F-16, εισήλθε στις 09:07 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:08.

Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09:10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια εξήλθε στις 09:11 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Είχε προηγηθεί υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών στις Οινούσσες σήμερα το πρωί και άλλες δυο υπερπτήσεις χθες.¨ http://www.onalert.gr/12 Απριλίου 2016

Λοιπόν η επίσκεψη του Πάπα στο Αιγαίο για τους Τούρκους και μάλιστα σε νησί ανατολικά του 25 μεσημβρινού δεν μοιάζει τόσο αθώα.

Οι γείτονες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από εμμονές διότι κατανοούν καλά αυτό που επισημάναμε πριν λίγες μέρες.

¨Οι περιβόητες σταυροφορίες είχαν υπόβαθρο ανθρωπιστικών αποστολών, δηλ να λευτερώσουν την διαδρομή προς τους Αγίους Τόπους από τους κινδύνους των απίστων μωαμεθανών βλ. σήμερα τζιχαντιστών.

Στο μάτι όμως είχαν βάλλει την Ανατολική Ρωμαίικη Αυτοκρατορία και την πρωτεύουσα αυτής την Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα όλοι οι ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες παίζουν ακριβώς πάνω στα χνάρια αυτών των ιστορικών διαδρομών με αμφίδρομες ροές.

Και βλέπουμε το μεν ΝΑΤΟ- ( ιστορικοί απόγονοι των σταυροφόρων) να κατεβαίνει σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αιγαίο και σε λίγο να κατεβαίνει ¨ο ιστορικός και πνευματικός αρχηγός των σταυροφοριών¨ δηλ. ¨η αγιότητα¨ του Πάπα στο Αιγαίο σε ανθρωπιστική αποστολή.

Τελικά ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα επιταχύνει με ασύλληπτη ταχύτητα τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας;¨

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα του γεωπολιτικού κομματιασμού τους και τρέμουν στην ιδέα ότι οι ¨νέοι σταυροφόροι της Δύσης¨ με τον εκπρόσωπο τους τον Πάπα στέκονται πάνω στους ενεργειακούς θησαυρούς του Αιγαίο τους οποίους τους είχαν σίγουρους .

Ποίο θα είναι τελικά το όφελος για την Ελλάδα από αυτό το μεγάλο ραντεβού της ιστορίας στην νήσο Λέσβο;

Περιμένετε και θα δείτε….

Διότι όπου πάει ο Πάπας σκορπάει ευλογίες.

Είναι άξιον απορίας την ώρα που θα αλληλοασπάζονται οι πνευματικοί και η μη ηγέτες μπροστά στις κάμερες αν οι τούρκοι βρίσκονται δυτικά του 25 μεσημβρινού;

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

 

 

 

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Back to top button