breaking newsΕλλάδα

Συναγερμός στην Μεσόγειο: Τεράστια συγκέντρωση πολεμικών ναυτικών δυνάμεων – Στέλνει πλοία και η Τουρκία

Εντολή να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα

 

 

Από μία κλωστή φαίνεται πως κρέμονται οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο όπου τουρκικά πολεμικά πλοίο βρίσκονται «επί ποδός».

 

Η έναρξη ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα αμερικανικά αντιτορπιλικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Tomahawk, έχουν σημάνει συναγερμό στη γείτονα αφού εκλαμβάνονται ως δείγμα επιθετικότητας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, συνοδευόμενα από περίπου 30 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών και των στρατηγικών βομβαρδιστικών, συμμετέχουν στις ασκήσεις της Μεσογείου που αναμένεται να διαρκέσουν από την 1 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται εκτός όλων των άλλων και για την παρουσία του καταδρομικού κατευθυνομένων βλημάτων «Marshal Ustinov», κλάσης «Slava», μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160, Tu-142 καθώς και αεροσκάφη ΑΦΝΣ Il-38, και μαχητικά Su-33 και Su-30SM.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν αναπτύξει τουλάχιστον 3 υποβρύχια, κλάσης Ohio και Virginia.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα USS Carney και US Ross, με το καθένα να φέρει από 28 πυραύλους κρουζ TomahawΚ ενώ σε ετοιμότητα απόπλου προς Μεσόγειο τέθηκαν και τα USS Donald Cook και USS Porter που τώρα βρίσκονται στην Ισπανία.

Η Τουρκία, η οποία «εκπροσωπούνταν» από 10 πολεμικά πλοία στην περιοχή, απέστειλε έτσι αρκετά περισσότερα, ο ακριβής αριθμός μάλιστα των οποίων είναι άγνωστος, δίνοντάς τους εντολή να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Oι εξελίξεις στο Συριακό τρέχουν και ως εκ τούτου, λαμβάνει κάθε μέτρο προφύλαξης για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα, όπως διατυμπανίζουν όλοι οι αξιωματούχοι του σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποίησε μάλιστα την Ουάσινγκτον την Πέμπτη σχετικά με μία «αβάσιμη και παράνομη επιθετικότητα εναντίον της Συρίας».

Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει σε Αμερικανούς αξιωματούχους τις ανησυχίες της Μόσχας για νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει προειδοποιήσει εξάλλου ότι τα αμερικανικά αντιτορπιλικά Karni και Ross είναι έτοιμα να χτυπήσουν τη Συρία εντός 24 ωρών.

Την ίδια ώρα, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, διατηρούν τα πλοία τους στη Μεσόγειο σε πλήρη ετοιμότητα, διατηρώντας το θερμόμετρο στο «κόκκινο». Μαζί τους και το αμερικανικό ναυτικό πλοίο USNS Carson City T-EPF-7, το οποίο έφτασε στη Μεσόγειο από τα Δαρδανέλια.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν χτυπήσει τη Συρία, με πυραύλους που εκτόξευσαν πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο της Βασόρας.

Δείτε το δημοσίευμα: 

pentapostagma.

Back to top button