Διεθνή

ΕΞΕΛΙΞΗ-ΒΟΜΒΑ! Τούρκοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις μάχες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

 

Στρατής Μαζίδης

Οι αρχές της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ διαθέτουν στοιχεία για συμμετοχή μισθοφόρων και τρομοκρατών στις τρέχουσες στρατιωτικές ενέργειες στην εμπόλεμη ζώνη Καραμπάχ.
Ο Davit Babayan, προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε στο αρμενικό News-NEWS.am:
«Υπάρχουν λόγοι να δηλώσουμε ότι μισθοφόροι από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν συμμετάσχει στις επιθετικές ενέργειες, τις οποίςς έχει εξαπολύσει το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Αυτό αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις. Μιλούσαν μεταξύ τους στα τουρκικά και αραβικά, είχαν άλλες στολές, και λειτουργούσαν σαν αντάρτες. Η ηλικία τους ήταν διαφορετική, επίσης. Ήταν όλοι ήταν πάνω από 30»
Ο  Babayan υπενθύμισε ότι ένας μεγάλος αριθμός αζέρων πολιτών είχαν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ειδικά το Ισλαμικό Κράτος, και, επιπλέον, οι περισσότεροι από αυτούς είναι στρατιωτικοί.
«Έχοντας διασυνδέσεις εκεί, αυτοί οι λεγόμενοι στρατιωτικοί-μαχητές έχουν οργανώσει μια ροή τρομοκρατών από την Τουρκία στην Ναχιτσεβάν, και από εκεί στο Αζερμπαϊτζάν, στη ζώνη των συγκρούσεων» πρόσθεσε ο Babayan.
Εμείς για να ενισχύσουμε τα λόγια του Babayan θα υπενθυμίσουμε τις πρώτες φρικαλεότητες στις συμπλοκές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τον αποκεφαλισμό ενός αρμένιου στρατιώτη και ενός γιεζίντι αλλά και τον ακρωτηριασμό των αυτών δύο ηλικιωμένων οι οποίοι βρήκαν το θάνατο μέσα στο σπίτι τους.
Τούρκοι τζιχαντιστές που πιθανότατα διέφυγαν από τη Συρία, μάχονται πλέον στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Αυτούς να είχε άραγε στο νου του ο Ερντογάν όταν έλεγε πως η Τουρκία θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν μέχρι το τέλος;
Back to top button