Διεθνή

ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ “ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ-ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ “PANAMA PAPERS” ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ! Ο ΠΟΥΤΙΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ!

Σαν πυρηνική βόμβα έσκασε στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό το σκάνδαλο με τις αμέτρητες offshore και τα διάφορα…..τα οποία μαυρίζουν μεγάλα κεφάλια : πολιτικούς, σταρ, ηγέτες, ηθοποιούς, αθλητές!
Τελικά τι ακριβώς έχει γίνει; Και γιατί έσκασε τώρα όλο αυτό; Μήπως είναι υποκινούμενο; Τελικά τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο;
Ηταν η διαρροή των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων της δικηγορικής εταιρίας από τον Παναμά Mossack Fonseca ένα σχέδιο των ΗΠΑ και του Τζορτζ Σόρος για να χτυπήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Η υπόθεση Panama Papers, που χαρακτηρίστηκε το “σκάνδαλο του αιώνα”, εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Μια σειρά από tweets στο λογαριασμό του Wikileaks ήρθαν να βάλουν… νέα φωτιά καθώς υποστήριξαν πως η διαρροή των εγγράφων έγινε με τις… ευλογίες και τη βοήθεια των ΗΠΑ και του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος (ο οποίος είναι persona non grata στη Ρωσία) μόνο και μόνο για να επιφέρουν πλήγμα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως σημειώνει σε σχετικό άρθρο πρακτορείο ειδήσεων!
Η Mossack Fonseca είναι μια δικηγορική εταιρία από τον Παναμά, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των offshore εταιριών. Από τη στιγμή που διέρρευσαν τα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα με στοιχεία πελατών της που (με νόμιμο και μη τρόπο) είχαν «κρύψει» εκατοντάδες εκατομμύρια μέσω offshore προκλήθηκε σάλος. Και ποιος δεν ήταν μέσα στις… λίστες αυτές: αρχηγοί κρατών, πρώην και νυν, βασιλιάδες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές. Όλος ο… καλός ο κόσμος.
Τα έγγραφα απέκτησε πρώτη η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, που με τη σειρά της τα μοιράστηκε με το ICIJ (International Consirtium of Investigative Journalists) και έτσι έφτασαν στα… χέρια όλου του κόσμου. Αρχικά, είχε ειπωθεί πως πίσω από τη διαρροή ήταν το Wikileaks. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε, χώρια που τα Panama Papers ήρθαν στο φως μερικά 24ωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν με τη Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, που έβαλε… φωτιά στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ταμείο.
Αλλά το Wikileaks φρόντισε να… αποποιηθεί την ευθύνη. Και υποστήριξε πως όλα έγιναν σε συνεργασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ με τον Τζορτζ Σόρος. Και τόνισε πως το να χρηματοδοτεί η Ουάσινγκτον μια τέτοια επίθεση στον Πούτιν υπονομεύει την αξιοπιστία της.
Οι σχέσεις Ρωσίας – Σόρος είναι τεταμένες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι οργανισμοί που ανήκουν στον μεγαλοεπενδυτή έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητοι» στη Ρωσία και έχει απαγορευτεί σε Ρώσους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτούς. Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η δραστηριότητα των εταιριών του Σόρος αποτελεί απειλεί για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, σύμφωνα με σχετικό άρθρο.
Αλλά και ο Σόρος δεν έχει αφήσει τίποτα από αυτά αναπάντητο. Πριν μερικούς μήνες, κατηγόρησε τον Πούτιν ότι δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως στόχος του είναι να έχει οικονομικό κέρδος από τη διάλυση της Ευρώπης.

 

 

 

 

 

 

makeleio.gr

Back to top button