breaking newsΔιεθνή

Κολομβία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος -Είχε καλύψει υπόθεση γυναικοκτονίας

Ένας νεαρός κολομβιανός δημοσιογράφος, ο οποίος κάλυψε πρόσφατα υπόθεση γυναικοκτονίας, δολοφονήθηκε στη βόρεια Κολομβία, ανέφεραν χθες Πέμπτη συγκλίνουσες πηγές.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λουίς Γκαμπριέλ Περέιρα, δημοσιογράφος και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Notiorense, δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από δυο άνδρες κινούμενους με μοτοσικλέτα στην κοινότητα Σιέναγα ντε Όρο, στον νομό Κόρδομπα, ανέφερε το κολομβιανό Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP). Οι δράστες διέφυγαν.

Ο 25χρονος είχε αρχίσει να ασχολείται με τη δημοσιογραφία πριν από μόλις μερικούς μήνες. Δημιούργησε στις αρχές της χρονιάς σελίδα στο Facebook όπου αναρτούσε ειδήσεις για θέματα δημόσιας τάξης, ασφάλειας και δικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με το FLIP.

«Έγραφε συχνά στην πλατφόρμα για συλλήψεις, ανθρωποκτονίες και την αύξηση της εγκληματικότητας στη Σιέναγα ντε Όρο. Και, πέρα από τη δουλειά του δημοσιογράφου και του ραδιοφωνικού παραγωγού, εργαζόταν επίσης ως οδηγός μοτοταξί», σύμφωνα με την οργάνωση.

Είχε δημοσιεύσει πρόσφατα σειρά άρθρων για γυναικοκτονία στον δήμο και είχε αναφέρει το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Αν επιβεβαιωθεί πως η δολοφονία του συνδεόταν με τη δημοσιογραφική του δουλειά, θα πρόκειται για τον τρίτο δημοσιογράφο που δολοφονείται στην Κολομβία τους τελευταίους επτά μήνες. Στις δύο προηγούμενες υποθέσεις, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία» και «θλιβόμαστε βαθιά» για τον φόνο του Λουίς Γκαμπριέλ Περέιρα, «ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει τους φόνους γυναικών στον δήμο», σχολίασε μέσω Twitter ο κολομβιανός υπουργός Εσωτερικών Λουίς Βελάσκο, ζητώντας η δικαιοσύνη «να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα και να βρει τους υπεύθυνους».

Prime News.

Back to top button