Κύπρος

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά την 1η Απριλίου

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα, με δοξολογίες, ομιλίες παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τελεί στις 10 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, Λευκωσίας, την Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955.
Σε αυτή θα χοροστατήσει ο Κύπρουκ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρέσβυς της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος και οι άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.
θα τελεστεί στη συνέχεια (11.00΄π.μ.) τρισάγιο για τους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

 

Στην Κύπρο ο Πάνος Καμένος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος, θα εκπροσωπήσει σήμερα την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 61η επέτειο από την έναρξη το 1955 του αντιαποικιακού αγώνα των Ελληνοκυπρίων, ο οποίος διάρκεσε έως το 1959.
Ο υπουργός θα παραστεί στη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θα καταθέσουν στεφάνι στα “Φυλακισμένα Μνήματα”.
Το απόγευμα ο υπουργός θα παρακολουθήσει την εκδήλωση του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 και αύριο θα επισκεφθεί στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπου.

 

 

 

Κύπρος SigmaLive

Back to top button