Διεθνή

Μαριονέτα του Ερντογάν η Μέρκελ; Θα ασκηθεί δίωξη στον ηθοποιό που σατίρισε τον “σουλτάνο”;

 Η κυβέρνηση Μέρκελ εξετάζει αίτημα που έλαβε από την Τουρκία για τη δίωξη ενός ηθοποιού ο οποίος σατίρισε τον πρόεδρο Ερντογάν σε τηλεοπτική εκπομπή. Φωτογραφία Wikipedia. 
Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει επίσημο αίτημα το οποίο υπέβαλε η Τουρκία προκειμένου να ασκήσει δίωξη σε έναν κωμικό ο οποίος απήγγειλε ένα προσβλητικό ποίημα για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια σατιρικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

“Η τουρκική πρεσβεία, σε σχέση με την εκπομπή του ZDF ‘Neo Magazin Royale’, έστειλε τηλεγράφημα στο υπουργείο Εξωτερικών”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. “Είναι ένα επίσημο αίτημα από την τουρκική πλευρά για μία δίωξη σε σχέση με σχόλια που έγιναν σε αυτή την εκπομπή”.

“Το περιεχόμενο αυτού του τηλεγραφήματος και τι θα γίνει από δω και πέρα θα εξεταστεί τώρα προσεκτικά από την κυβέρνηση”, είπε ο Ζάιμπερτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. “Θα πάρει μερικές ημέρες. Δεν μπορώ και δεν θέλω να προεξοφλήσω τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Βερολίνο, Γερμανία
Back to top button