Διεθνή

Νέα τουρκική προβοκάτσια στην Κριμαία που επιδεινώνουν τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας

 

 

 

Σε νέα επιδείνωση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων φαίνεται να οδηγεί η αποκάλυψη πως στις 19 Μαρτίου Τουρκικό πλοίο χτύπησε την υπό κατασκευή γέφυρα που θα ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία.
Το σοβαρό αυτό περιστατικό ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας, έπειτα και από φήμες των τελευταίων ημερών που ήθελαν την Τουρκία να ετοιμάζει προβοκάτσια αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση της Ρωσίας για σύγκρουση με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα μετά και την απίστευτη διπλή τουρκική πρoσπάθεια δολιοφθοράς που οδήγησε τον Β.Πούτιν να συγκαλέσει έκτακτο πολεμικό συμβούλιο θέτοντας τις στρατηγικές πυρηνικές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις σε συναγερμό καθώς τουρκικό φορτηγό πλοίο κτύπησε την υπό κατασκευή γέφυρα των Στενών του Kerch που θα συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσία!

Το άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό έγινε στις 19 Μαρτίου στις 11.25pm ώρα Μόσχας και οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις ρωσοτουρκικές σχέσεις…

gefira poy enwnei krimaia me rwsiaΤο πλοίο που προσέκρουσε (με όνομα Lira) είχε τη σημαία του Παναμά, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν τουρκικών συμφερόντων γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία για την τροπή που θα πάρει το “ατύχημα” αυτό. Οι ρωσικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ηθελημένη προσπάθεια δολιοφθοράς, με το πλήρωμα του πλοίου να κρατείται και ανακρίνεται από τις αρχές της περιοχής του Ροστόφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό αυτό έγινε μόλις μία μέρα μετά την επίσκεψη Πούτιν στην περιοχή για να επιβλέψει τα έργα κατασκευής της γέφυρας αλλά και λόγο της επετείου επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.
H γέφυρα του Kerch είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί στρατηγικό έργο. Θα δημιουργηθεί αυτοκινητόδρομος όπου υπολογίζεται ότι θα τον διασχίζουν 40.000 αυτοκίνητα την ημέρα και σιδηρόδρομος διπλής κατεύθυνσης.

Στην απαγορευμένη πλεόν περιοχή οι Τούρκοι προσπάθησαν δεύτερη φορά να προχωρήσουν σε διολοφθορά με το φορτηγό πλοίο «Sormovo-48″ σημαίας Άγιου Χριστόφορου και Νέβις.

Και αυτό το φορτηγό πλοίο ανήκει στην τουρκική εταιρεία Ir-Bir Denizcilik ve Ticaret με πλήρωμα 11 ατόμων.

 

 

 

 

 

 

 

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Related Articles