breaking newsΔιεθνή

Υπουργοί στην Ουκρανία πουλούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια! Βρε λες;

Από την πρώτη στιγμή είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ισχυρή σχέση Ζελένσκι – Μητσοτάκη. Η αμέριστη στήριξη του Κυριάκου στον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία από πολλούς θεωρείται αυτοκτονική για την Ελλάδα, δεν είχε κάποια προφανή εξήγηση.

Εάν πάντως συνδυάσουμε την είδηση της πώλησης ανθρωπιστικού υλικού από Ουκρανούς υπουργούς, με τις ιλιγγιώδεις απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία, μπορεί να έχουμε μία εξήγηση: Έχουμε να κάνουμε με την ίδια σχολή διακυβέρνησης!

Σύμφωνα λοιπόν με την αποκάλυψη του Politico, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας υπερτιμολογούσε αγορές τροφίμων σε συνεργασία με Πολωνό έμπορο, ενώ αντίστοιχα, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας της χώρας έκανε κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώντας Τούρκο προμηθευτή.

Εάν πάντως αναλογιστούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε επίσημα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης εκατοντάδες εκατομμύρια σε εταιρεία συμφερόντων Τούρκου φίλου του, ο οποίος μάλιστα συνδέεται άμεσα με τον Ερντογάν και αποτελεί προμηθευτή του τουρκικού στρατού, τότε ο Ζελένσκι έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει τον Κυριάκο.

Όλα αυτά, σε δύο χώρες που βρίσκονται κυριολεκτικά στις φλόγες…

primenews

Back to top button