breaking newsΔιεθνή

JP: Νέος ρωσικός νόμος μπορεί να θεωρήσει τους εβραϊκούς και ισραηλινούς οργανισμούς ως «ξένους πράκτορες»! Τρίτη Ρώμη κατά Τρίτης Σιών η συνέχεια……

Νέος ρωσικός νόμος μπορεί να θεωρήσει τους εβραϊκούς και ισραηλινούς οργανισμούς «ξένους πράκτορες».

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», «Εβραίοι Εκπρόσωποι του Εβραϊκού Πρακτορείου ή εκπρόσωποι διεθνών εβραϊκών οργανώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ξένοι πράκτορες», βάσει του νέου νόμου.

Τρίτη Ρώμη κατά Τρίτης Σιών συνέχεια…
Η Ρωσία επεκτείνει, διευρύνει τον ορισμό της για τους «ξένους πράκτορες» και θα περιλαμβάνει πλέον «αυτούς που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που οι αρχές κρίνουν ότι αντίκειται στα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας ή που λαμβάνουν υποστήριξη οποιουδήποτε είδους, όχι μόνο χρήματα, από το εξωτερικό», σύμφωνα με οι Moscow Times.

Σε αυτή την περίπτωση, Εβραίοι εκπρόσωποι από το Εβραϊκό Πρακτορείο ή εκπρόσωποι διεθνών εβραϊκών οργανώσεων μπορούν να κατηγοριοποιηθούν, καταλογοποιηθούν ως «ξένοι πράκτορες».

Σύμφωνα με τους Moscow Times, που επικαλέστηκαν τον νέο νόμο, «όποιος έχει συνεργαστεί με «ξένο πράκτορα» ή έχει λάβει χρηματοδότηση από έναν θα συμπεριληφθεί σε μια νέα λίστα του υπουργείου Δικαιοσύνης με άτομα και ομάδες «που συνδέονται με ξένους πράκτορες».

Η Jerusalem Post ανέφερε αποκλειστικά την περασμένη εβδομάδα ότι το Εβραϊκό Πρακτορείο βρίσκεται υπό έρευνα από Ρώσους αξιωματούχους τα τελευταία τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν προσεκτικά πληροφορίες και υλικό από τα γραφεία τους.

Σε μια επιστολή που εστάλη στο Εβραϊκό Πρακτορείο αυτή την εβδομάδα, η οποία αποκαλύφθηκε αποκλειστικά από την Post, η Υπηρεσία έλαβε μια λίστα με όσα το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί παραβιάσεις του νόμου και τις συνέπειες αυτών των παραβιάσεων. Όπως αναφέρθηκε, ανώτερος ισραηλινός διπλωματικός αξιωματούχος είπε ότι «η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι η Εβραϊκή Υπηρεσία συνέλεξε παράνομα πληροφορίες για Ρώσους πολίτες». ( σσ ουσιαστικά την κατηγορεί για κατασκοπεία..)

«Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι η Εβραϊκή Υπηρεσία συνέλεξε παράνομα πληροφορίες για Ρώσους πολίτες».

Ανώτερος ισραηλινός διπλωματικός αξιωματούχος
Όπως θα έκανε κάθε οργανισμός, ειδικά αυτοί που προωθούν τη μετανάστευση σε άλλη χώρα, τα γραφεία της Εβραϊκής Υπηρεσίας στη Ρωσία συλλέγουν πληροφορίες για άτομα που κάνουν αίτηση για aliyah ή συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους.

Ο φόβος είναι ότι εάν η Υπηρεσία έχει ήδη ερευνηθεί, ο νέος νόμος θα δημιουργήσει μια αδύνατη κατάσταση για εβραϊκές και ισραηλινές οργανώσεις να εργαστούν στη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι του πρακτορείου στη Ρωσία έχουν παραβιάσει το νόμο, καθώς οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται εκεί κοινοποιούνται στα γραφεία του στην Ιερουσαλήμ ή στα ισραηλινά κυβερνητικά γραφεία προκειμένου να προχωρήσουν στη μετανάστευση. Η επιστολή ανέφερε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να απαντήσει στους ισχυρισμούς και ίσως χρειαστεί να σταματήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία εάν κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες.

Το Εβραϊκό Πρακτορείο απαντά
Το Εβραϊκό Πρακτορείο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι: «Το Εβραϊκό Πρακτορείο επιθυμεί να διευκρινίσει ότι, σε αντίθεση με ορισμένες δημοσιεύσεις, δεν έχει ληφθεί καμία οδηγία από τη ρωσική κυβέρνηση για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων μας. Ως εκ τούτου, όλα τα σχέδια του Οργανισμού και όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά».

«Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαδικασιών ελέγχου και επιθεώρησης που διεξάγονται από τις αρμόδιες αρχές στη Ρωσία για αρκετά χρόνια και μετά από μια διαδικασία διοικητικής επιθεώρησης που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, τα γραφεία του Οργανισμού στη Μόσχα έλαβαν πρόσφατα επιστολή από τις [ρωσικές] αρχές», είπε.

Η επιστολή ανέφερε «κυρίως διοικητικά ζητήματα και επισημαίνει προβλήματα που, σύμφωνα με τους συντάκτες της, έχουν επικριθεί και τις πιθανές νομικές συνέπειές τους», προστίθεται.

«Η επιστολή καλεί τον Οργανισμό να απαντήσει γραπτώς σχετικά με τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτήν. Ως εκ τούτου, ο Οργανισμός σκοπεύει να μελετήσει σε βάθος το νόημα των ζητημάτων που τέθηκαν και τις επιπτώσεις τους και να τα αντιμετωπίσει ανάλογα στις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τις αρχές», ανέφερε το Εβραϊκό Πρακτορείο.jpost 14-15/7/22

Η εφημερίδα τόνισε ότι το θέμα έρχεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ρωσίας και «Ισραήλ», σχετικά με τη θέση του τελευταίου για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις μεταξύ της ρωσικής και της ισραηλινής πλευράς είναι τεταμένες από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

dimpenews.com

Back to top button