Ελλάδα

Στημένο show στη Λέσβο με έναν ευλογούντα πολέμους και δύο αν-ορθόδοξους κομπάρσους

 

Του Στρατή Μαζίδη
Ευτυχώς το show στη Λέσβο τελείωσε. Η παράσταση όμως ήταν πάρα πολύ κακή όσο και αν το προσπάθησαν οι ηθοποιοί. Ένα καλοστημένο show με μπόλικο μελό. Σε τι να πρωτοσταθεί κανείς;
Αρχικά έρχεται στην Ελλάδα ένας αρχιαιρεσιάρχης, επικεφαλής μιας “εκκλησίας”-κράτους με την οποία μας χωρίζουν αρκετές – σημαντικές δογματικές διαφορές. Μια “εκκλησία” η οποία έβαλε τις βάσεις για να πέσει οριστικά η Κωνσταντινούπολη αλλά για να μην τρέχουμε τόσο πίσω, έγραψε κατάμαυρες σελίδες ιστορίας στο Β’ ΠΠ με τους Ουστάσι στη Γιουγκοσλαβία και σιωπώντας φυσικά στον μετέπειτα βομβαρδισμό της.
Δίπλα του δύο ορθόδοξοι ιεράρχες με ανορθόδοξη πολιτική.
Ξαφνικά, λέει, έπεσε στα πόδια του πάπα μια πρόσφυγας, αλλά και ένας άλλος κατατρεγμένος.
Έσπασαν και καλά τον αστυνομικό κλοιό και ήθελαν την ευλογία του. Τώρα πως γίνεται μουσουλμάνοι να θέλουν την ευλογία του πάπα, είναι μια άλλη ιστορία. Το νορμάλ είναι να θέλουν το κεφάλι του.
Όπως επίσης και το πως γίνεται να λογίζονται ως πρόσφυγες κάτι τύποι που κουνούσαν τις σημαίες της συριακής αντιπολίτευσης, που πρώτη ξεκίνησε να κόβει κεφάλια και να βιάζει κόρες, είναι κι αυτό μια άλλη ιστορία.
Προσέξτε όμως το βίντεο. Κλαίει ο φουκαράς τον οποίο εκμεταλλεύονται όλοι. Από τον πάπα(ρα) μέχρι τα κανάλια.
Κι ο πάπας; Ατάραχος. Κοίταζε το ρολόι του γιατί είχε να πάει κι αλλού μετά να δώσει παράσταση. Έτσι γίνεται στις business. Ο χρόνος είναι χρήμα.
Ομοίως και οι δύο δικοί μας. Στέκονται σαν παγοκολώνες. Τι να βρουν να κάνουν και να πουν; Ο ένας στο Φανάρι οικουμενίζει επικίνδυνα και ο άλλος στην Αθήνα φοβάται να μιλήσει. Τι έγινε εκείνη η Εκκλησία των πρώτων αιώνων ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΡΕ;
Πού ήσασταν 5 χρόνια κ.κ. Βαρθολομαίε και Ιερώνυμε; Τι κάνατε για να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία; Τι πράξατε για τους ελληνορθόδοξους αδερφούς μας που διώκονται και το Πατριαρχείο Αντιόχειας; Σε τι ενέργειες προχωρήσατε όταν απήχθησαν οι δύο επίσκοποι από το Χαλέπι;
Ας τελειώνουμε με τα καλοστημένα παραμύθια. 
Αν αυτοί οι άνθρωποι και αναφέρομαι στους δικούς μας, όχι τον πάπα που το πρωί χαϊδεύει πρόσφυγες και μετά σφίγγει το χέρι όσων παρεμβαίνουν στις τύχες των λαών και των κρατών, έχουν ΧΡΙΣΤΟ μέσα τους, πρέπει να μεταβούν αύριο το πρωί στη Δαμασκό και μαζί με τον Πατριάρχη Αντιόχειας, Ιωάννη Γιαζίγκι, να σπεύσουν μαζί τους δίπλα στους χριστιανούς. Να στείλουν το μήνυμα κατά του πολέμου και της δυστυχίας μέσα από την καρδιά του. Περπατώντας, σκονισμένοι και όχι με τζετ, μπράβους, συνοδούς και πανηγύρια.
Λεπτομέρεια! Ήταν κι ο Τσίπρας στη Λέσβο. Αλλά ποιος ασχολείται πια μαζί του…

 

 

 

freepen.gr

Related Articles