breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καιρός: Καταιγίδες από λάσπη θα «πνίξουν» την Ελλάδα – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ!

 

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση εντονότατων λασποβροχών, θα βρεθεί την Τρίτη (05/02/2019) και την Τετάρτη (06/02/2019) η χώρα μας, εξαιτίας του νέου χαμηλού βαρομετρικού που καταφθάνει από τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, όπου θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από την Πέμπτη (07/02), ωστόσο, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ την Παρασκευή (08/02) θα περιορισθούν στα ανατολικά τμήματα.

Αναλυτικότερα, για την Τρίτη (05/02) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο, Κεντρική Στερεά και Θεσσαλία και καταιγίδες στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), στο Νότιο Ιόνιο, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη Δυτική Κρήτη θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά, επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις, 8 μποφόρ, και τοπικά πολύ θυελλώδεις, 9 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8-9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6-7 μποφόρ, και στο Κεντρικό Ιόνιο θυελλώδεις, 8 μποφόρ.

Newsbomb.gr

Back to top button