breaking newsΕλλάδα

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας: Ποιοι θέλουν τζαμί την Αγιά Σοφιά – Απόφαση – βόμβα για τους 8 στρατιωτικούς

Να πάρει και όχι να δώσει ετοιμάζεται ο Ερντογάν καθώς συνεχίζεται η προκλητικότητα της Τουρκίας έναντι της χώρας μας.

Ο «Σουλτάνος» εξακολουθεί να ζητάει επιμόνως τους «8», ενώ την ίδια ώρα πλήθος φανατικών μουσουλμάνων της Κωνσταντινούπολης ζητά η Αγία Σοφία να γίνει τζαμί.

Πρόκειται βέβαια για ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγιά Σοφιά ζητώντας να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει.

Όταν λένε «άνοιγμα» εννοούν το να λειτουργήσει ως τζαμί, καθώς ο ναός από το 1934 λειτουργεί μόνο ως μουσείο και δεν υπάρχουν μέσα σε αυτόν λατρευτικές τελετές.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι δικαστήριο στην Κων/πολη καταδίκασε ερήμην τους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό φυσικά να ζητηθεί από τον Ερντογάν η παράδοσή τους στη συνάντηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Η εφημερίδα Sabah, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι Τούρκοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, κάνοντας χρήση πολεμικού ελικοπτέρου μετά το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, το οποίο  που πήραν παράνομα από το σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού στην Κων/πολη, συμμετείχαν ενεργά στην εξέγερση κατά του τουρκικού πολιτεύματος.

Στη συνέχεια οι ίδιοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο πρώην υπολοχαγός Mandacı Fatih Guler,  ο πρώην αντισυνταγματάρχης Saleh Talib Kukudasoğlu  και ο πρώην υπολοχαγός Χαλίλ  Μεχμέτ Ακμπάς που βαρύνονται με την κατηγορία της προσπάθειας κατάλυσης του τουρκικού πολιτεύματος, καταδικάστηκαν ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους  υπόλοιπους επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

crashonline.gr/

Back to top button