Διεθνή

Ο Επιφάνιος κάλεσε μοναχούς Λαύρας Κιέβου ν΄ακολουθήσουν τον Τόμο!! Τομιστές! Αντικατέστησαν τον Χριστό με Τόμο! Επιφάνιος:” Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω Ρωσία και ακολουθείτω μοι!” Μητροπολίτης Πάβελ ηγούμενος της Λαύρας: o Επιφάνιος είναι «Αυτοάγιος» και «πραγματικός δαίμονας»!!!!

Ο Επιφάνιος κάλεσε μοναχούς Λαύρας Κιέβου ν΄ακολουθήσουν τον Τόμο!! Τομιστές! Αντικατέστησαν τον Χριστό με Τόμο! Επιφάνιος: ”Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω Ρωσία και ακολουθείτω μοι!” Μητροπολίτης Πάβελ ηγούμενος της Λαύρας: o Επιφάνιος είναι «Αυτοάγιος» και «πραγματικός δαίμονας»!!!!

Από το Κίεβο αναφέρουν: «Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς από την Εκκλησία

Η Κάτω Λαύρα, η οποία είναι τώρα σε μόνιμη μίσθωση με το UOC, «περιμένει τη μοίρα του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», τη χρήση του οποίου στερήθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας την 1η Ιανουαρίου.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Rada για την ανθρωπιστική πολιτική, βουλευτής του λαού από τον “Υπηρέτη του Λαού” Nikita Poturaev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κρατική Υπηρεσία για την Εθνοπολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης του Βίκτορ Γελένσκι «θα εργαστεί προς την κατάλληλη κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Ποτουράγιεφ.
Υπενθυμίζουμε ότι τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (άνω Λαύρα), ο επικεφαλής της OCU, Επιφάνιος, «έκανε» τη λειτουργία. Το φρουρούσαν περίπου τρεις χιλιάδες υπάλληλοι ασφαλείας.
Στην ομιλία του με αφορμή τη λειτουργία των Χριστουγέννων, ο Επιφάνιος κατέστησε σαφές ότι η OCU σκόπευε να πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της Λαύρας. Κάλεσε τους αδελφούς του μοναστηριού της Λαύρας να «ελευθερωθούν επιτέλους» από «την κυριαρχία πάνω τους που ασκεί η Μόσχα και οι υπηρέτες της, ακολουθήστε τον Τόμο» (δηλαδή, πηγαίνετε στην OCU). (Εγώ νόμιζα ότι έπρεπε να ακολουθήσουν το Χριστό.” Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”) Τομιστές αντικατέστησαν τον Χριστό με τον Τόμο!
Σε απάντηση, ο Μητροπολίτης Πάβελ/Παύλος, ο ηγούμενος της Λαύρας από την UOC, αποκάλεσε τον Επιφάνιο «Αυτοάγιο» και «πραγματικό δαίμονα». “

dimpenews.com

Back to top button